FB pix De laatste geruchten over Goud - Artikelpost

De laatste geruchten over Goud

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 46867 | Aantal woorden: 467 | Datum: | 0 commentaar

Beleggen in goud is voor mensen die hun banken wantrouwen (en dat zijn veel mensen) een prima optie. In een korte tijd is de waarde van een pond goud een stuk gestegen. Een goede investering voor de toekomst zou je dus kunnen zeggen. Op televisie zijn er ook veel mensen die PRO goud zijn te zien.

Deze mensen hebben het over investeren of beleggen in goud. Door al deze aandacht hebben de mensen het gevoel dat goud de waarde beter zal blijven behouden. Dit jaar neemt de prijs voor een gram goud een vlucht. Maar wat is daarvan de rede? Lees er nu meer over, in het onderstaande artikel..

Consumenten minder geinteresserd in goud

Opmerkelijk is wel dat het glimmende metaal onder de gemiddelde consument juist een stuk meer in trek is geworden dit voorafgaande jaar. Dit kan de reden dus niet zijn van de prijsdaling in het metaal. In China zijn enkele beleggers die voor deze prijsdaling verantwoordelijk kunnen worden gehouden. Dit is althans het vermoeden van veel mensen, en verschillende media hebben er ook aandacht aan besteed tijdens uitzeningen of in kranten. Er is door een producent een grote hoeveelheid goud op de markt gebracht.

Een grotere hoeveelheid goud aanwezig op de markt zorgt voor een lagere prijs. Dit is natuurlijk niet alleen met goud het geval, dit is gewoon de marktwerking zoals we die kennen in veel branches. Gouden kettinkjes worden meer en meer verkocht en ingeruild voor cash geld door consumenten, maar daar is deze daling niet aan toe te schrijven. De eerder genoemde factoren spelen een veel grotere rol.

Ook de Dollar speelt hierin een belangrijke rol

De daling van de prijs van het edelmetaal heeft grotendeel te maken met het sterker worden van de Dollar. U weet wel, de Amerikaanse munt. Daardoor wordt de Yen uit China zwakker en dit kan druk op de prijs van goud uitoefenen. Er gaan over goud echter ook nog verschillende geruchten rond. Of ze waar zijn is natuurlijk een tweede.

Verschillende geruchten zeggen dat de Amerikaanse regering de goudprijs per gram zo laag mogelijk willen houden, zodat hun Dollar aantrekkelijker blijft. Een samenzwerings theorie zoals die er zoveel zijn over de Amerikaanse overheid. Natuurlijk betreft het slechts speculatie en zijn er helemaal geen echte bewijzen te vinden. Het is natuurlijk wel leuk om je hierin te verdiepen, want vaak zijn deze theorien toch wel ergens op gebaseerd.

 Over de Auteur

De laatste nieuwtjes over goud worden graag in de gaten gehouden door de Auteur.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo