FB pix De vlinderdas, top voor een feestje - Artikelpost

De vlinderdas, top voor een feestje

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1066 | Aantal woorden: 557 | Datum: | 0 commentaar

De vlinderdas of vlinderstrik wordt in de volksmond vaak gewoon een strikje genoemd, en dat is het nauurlijk ook gewoon. Deze vlinderdas is een accessoire voor mannen en wordt vaak gedragen bij speciale gelegenheden zoals gala’s en bruiloften. De strik heeft de naam te danken aan de vorm, een vlinder als deze eenmaal gestrikt is.
In de twintigste eeuw was de vlinderdas een veel geziene accessoire en dagelijks gedragen kledingstuk van veel mensen die in de hogere sociale klasse zaten, een beetje zoals de stropdas dat tegenwoordig kan zijn.

Vroeger werden alle vlinderdassen vaak gemaakt van zijde, hierdoor was het vaak alleen te betalen door de hiervoor al genoemde hoge klasse, de elite, zijde is namelijk een erg dure stof. Het was ondenkbaar dat de das voorgestrikt was, als je een vlinderdas droeg moest je ook weten hoe je deze moest strikken. Ze werden niet eens voor gestrikt gemaakt.

Een vlinderdas behoort tot de familie van stropdassen en als je deze los om de nek hangt zie je ook wel enigszins een gelijkenis. Echter zijn er wel degelijk verschillen, de vlinderdas heeft aan beide uiteinden een verdikking. Een vllinderdas is voor veel mensen iets voor een feestje of partijtje en een stropdas is een accessoire dat in het dagelijk leven veel vaker gebruikt wordt, voor sommige mensen zelfs iedere dag.

Deze verdikking zal na het knopen de “vlinder” gaan vormen. Beide kanten zijn ook even lang, bij een stropdas is dit niet het geval. Het knopen van een vlinderdas is voor veel mensen knap lastig, daarom zijn er tegenwoordig ook veel voorgestrikte strikken op de markt, deze worden met een koord om de nek gehangen waarna het koord/ de band wordt strak getrokken.

Waar de das vroeger een normale accessoire was en altijd van zijde werd gemaakt, wordt de strik vandaag de dag gedragen bij gala’s, bruiloften en ander soort feesten waar de strik verplicht is. Omdat de strik niet meer dagelijks gedragen wordt zijn er voorgestikte strikken op de markt, ook worden ze niet meer alleen van zijde gemaakt maar worden er strikken gemaakt van polyester, wol en zelfs leer. Veel vlinderdassen draagt de Belgische premier Elio di Rupo, hij draagt ze in plaats van de normale veel geziene stropdas en krijgt daar vaak positieven kritieken over.


Doordat de vlinderdas niet meer de status heeft zoals deze die vroeger kende zijn er nu strikken in veel verschillende kleuren en designs die vroeger niet denkbaar waren, hierdoor komt de vlinderdas langzaam aan terug in het straatbeeld maar niet als een formele accessoire. Hij wordt nu ook door veel meer verschillende soorten mensen gedragen, en worden er zelfs vlinderdassen ongestrikt om de nek gehangen als fashion statement.

Draag een vlinderdas als je naar een feestje gaat en je hebt direct een feestelijke outfit, makkelijker kan niet. Combineer kleuren met de rest van je accessoires voor de optimale look. Onderscheid jezelf!

Over de Auteur

Wij verkopen alle accessoires voor de zakelijke man.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Luxe Vlinderstrik - Vlinderdas - Zwart
Luxe Vlinderstrik - Vlinderdas - Zwart

€ 3,49
Toon product

Vlinderdas – vlinderstrik - voorgestrikt - goud
Vlinderdas – vlinderstrik - voorgestrikt - goud

€ 5,99
Toon product

Zwarte bow tie / vlinderstrik / vlinderdas
Zwarte bow tie / vlinderstrik / vlinderdas

€ 3,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo