FB pix Formele Kledingtips voor Mannen op een Lente Bruiloft - Artikelpost

Formele Kledingtips voor Mannen op een Lente Bruiloft

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1497 | Aantal woorden: 818 | Datum: | 0 commentaar

De lente is op komst en is het weer hoog tijd om je warme winterkleding even op te bergen en plaats te maken in je kleerkast voor nieuwe en frisse lente outfits. Een perfecte gelegenheid om nieuwe kledij te testen voor de lente is een bruiloft. En vermits de lente een enorm populair seizoen is voor bruiloften, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op elke mogelijke uitnodiging. In dit artikel worden enkele basistips voor mannen bij het uitkiezen van de perfecte smoking op een lente bruiloft op een rijtje gezet.

 

Eerst en vooral moet je rekening houden met de kledingvoorschriften. De kledingvoorschriften op bruiloften die overdag plaatsvindt verschillen doorgaans van de kledingvereisten op een avond bruiloft. Op een bruiloft dragen mannen best een kostuum. Maar er is natuurlijk een enorm keuze aan kostuums en de mogelijkheden zijn bovendien afhankelijk van het seizoen waarin de bruiloft wordt georganiseerd.

 

Hoewel zwart en donkere kleding acceptabel is op een bruiloft, zijn lichtere kleuren toch vaak een betere optie. Een bruiloft is immers een vrolijke gelegenheid en een outfit met enkel donkere sobere kleuren is niet echt passend hier.

 

Op overdag bruiloften zie je er best fris uit en lichte pastelkleuren passen perfect in de sfeer van het seizoen. Vermijd eveneens warme stoffen zoals wol of cashmere. Lichtere stoffen zoals linnen of keper zullen veel comfortabeler aanvoelen op een lente bruiloft.

 

Formele avond bruiloften zijn vaak black-tie evenementen, zelfs in het voorjaar. Op dit type bruiloft dragen mannen gewoonlijk een traditionele smoking, dit is de combinatie van een zwart pak, een wit smoking overhemd en een zwarte vlinderdas. Tijdens de lentemaanden is het echter toestaan om zachte lente kleuren toe te voegen aan je ensemble, eveneens op formele bruiloften. Kies voor een donker pak (zwart, marine blauw of grijs) en voeg enkele zachte kleurtinten toe in de gilet of cumberband. Draag hieronder zwarte gladde schoenen, liefst lakschoenen, en bijpassende sokken.

 

Een alternatieve look op lente bruiloften is een blazer met broek in plaats van een smoking. Dit is minder stijf en formeel en ideaal voor op semi-formele bruiloften. Een witte smokingblazer straalt elegantie uit en is uiteraard veel aangenamer dan hun warmere, zwarte alternatief op lente bruiloften. De broek, vlinderdas en schoenen zijn beter traditioneel zwart van kleur.

 

Op openlucht bruiloften dien je er tenslotte steeds voor te zorgen dat je een paraplu en regenjas bij de hand hebt. Koude temperaturen en wind, voornamelijk tijdens de avond, zijn immers niet uitgesloten tijdens een lente bruiloft, en lenteregens zijn bovendien ook altijd mogelijk.Over de Auteur

Hendrik Mulder schrijft over allerlei mode gerelateerde onderwerpen, onder andere het dragen van smokings, gilets, lakschoenen en vlinderdassen op formele evenementen.

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo