FB pix Formele kledingvoorschriften voor mannen - Artikelpost

Formele kledingvoorschriften voor mannen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1542 | Aantal woorden: 1113 | Datum: | 0 commentaar

Het is vaak moeilijk te achterhalen wat ieder kledingvoorschrift precies inhoudt, voornamelijk voor mannen. Wat is juist het verschil tussen Informeel en Zakelijk-informeel? Kledingvoorschriften zijn vaak subtiel en open voor suggestie. Dit artikel biedt een duidelijk overzicht van de meest voorkomende kledingvoorschriften en de manier waarop ze nageleeft kunnen worden.

 

Black Tie

 

“Black tie” is in feite een andere benaming voor smoking. Het is een combinatie van een zwart pak, een wit smokingoverhemd en een zwarte vlinderdas. Overhemden met openstaande of klassieke boord worden beiden gedragen op black-tie evenementen. Klassieke smokingoverhemden hebben eveneens plooien aan de voorzijde.

 

Black Tie voor op warme dagevenementen

 

Indien U een uitnodiging hebt ontvangen voor een evenement op een warme zomerdag is het aanbevolen om uw outfit aan te passen aan deze omstandigheden. Gedurende een dagevenement dat buitenshuis wordt georganiseerd dragen vele mensen bijvoorbeeld een witte smokingblazer in plaats van de traditionele zwarte blazer. De broek, de strik en de schoenen kan U daarentegen traditioneel zwart dragen. Witte smokingblazers stralen elegantie uit, reflecteren licht en zijn over het algemeen veel comfortabeler dan hun zwaardere, zwarte alternatief.

 

Black Tie Optioneel

Op een “Black Tie Optioneel” evenement wordt U verzocht een smoking te dragen. In het geval dat U echter niet over een smokingpak beschikt, kan ervoor gekozen worden om één te huren indien nodig. Dit kan een verstandige optie zijn, maar indien U wel eens vaker een smoking draagt kan het goedkoper zijn om er meteen één aan te kopen in plaats van te huren voor iedere gelegenheid. Omdat niet iedereen over een smoking beschikt, wordt op sommige evenementen enkel een “Black Tie Optioneel” kledingvoorschrift opgelegd, wat betekent dat diegenen die geen smoking bezitten kunnen kiezen voor een zwart tweedelig pak, wit overhemd en stropdas. De stropdas dient van uniforme kleur, zoals zwart of wit, te zijn.

 

Semi-formeel

 

 

“Semi-formeel” is moeilijk te definiëren, maar verwijst meestal naar tweedelige pakken gecombineerd met witte overhemden en dassen. Indien U niet zeker bent wat “Semi-formeel” juist betekent is het aanbevolen meteen het zekere voor het onzekere te nemen en zich eerder opzichtig te kleden.

 

Zakenkleding

 

Men kan uit een heleboel verschillende outfits kiezen voor bedrijfsgelegenheden, en de opties zijn vaak afhankelijk van de branche, de cultuur, de werkgever en de gebeurtenis in kwestie. Traditionele zakenkleding betekent gewoonlijk een donkerkleurig kostuum, wit overhemd en stropdas. Er is een grotere flexibliteit betreffende de kleur, en zakenkleding geeft U doorgaans meer kans om Uw persoonlijkheid te tonen, vermits U de vrijheid heeft om Uw eigen kleuren en patronen te kiezen. Terwijl donkere pakken over het algemeen als de norm worden beschouwd, kan U bij warmere temperaturen bijvoorbeeld opteren voor een beige of bruin pak, met bruine schoenen, riem en das.

 

Zakelijk-Informeel

 

De “Zakelijk-Informeel” gedragscode kan het best omschreven worden als zakenkleding zonder de das. Dit kledingvoorschrift is veelzijdig, en een variëteit aan kledingstukken is toegestaan. Jeans zullen waarschijnlijk niet aanvaard worden, maar kaki broeken, opgeklede schoenen en polo t-shirts zouden geen probleem moeten zijn. Vermijd trainers, korte broeken, jeans en t-shirts. Het is beter té formeel te kleden dan té informeel, vooral als U bezorgd bent om eerste indrukken.Over de Auteur

Hendrik Mulder schrijft over allerlei onderwerpen, inclusief gelegenheidskleding voor mannen en kledingvoorschriften voor mannen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo