FB pix Formele Winterkleding Voor Mannen - Artikelpost

Formele Winterkleding Voor Mannen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1283 | Aantal woorden: 874 | Datum: | 0 commentaar

De winter komt stilaan dichterbij. Voor velen is dit het ogenblik waarop de kerstkaarten en uitnodigingen voor talrijke kerstfeesten via de post zullen binnenstromen. Op speciale kerstgelegenheden ist belangrijk de juiste (formele) kleding te dragen, niet alleen om je warm te houden, maar het is eveneens van belang om er stijlvol uit te zien. Dit artikel biedt enkele nuttige formele kledingtips voor mannen tijdens de kerstperiode.
Zakelijke formele winterkleding


Formele winterkleding voor mannen heeft zowel een functionele als esthetische waarde. En dit is eveneens het geval bij zakenkleding. Het voorkomen van de werknemers zegt immers bijzonder veel over het bedrijf en daarom is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan je kleding op  kantoor. Een zakelijke uitstraling wordt makkelijk bereikt door het dragen van een kostuum.

 

Bovendien is het essentieel om kleding uit te kiezen die je warm zal houden. Een overjas is een typische winterjas die gewoonlijk gedragen wordt bovenop een kostuum of informele zakenkledij, meestal tijdens werkgerelateerde of andere speciale gelegenheden. Deze formele jas is bijzonder geschikt voor een zakenlunch in openlucht tijdens de koude wintermaanden.

 

Op kantoor wordt een formele winterjas uit wol of cashmere tot juist onder de knie aanbevolen. De overjas sluit best niet te strak aan en heeft bij voorkeur geen riem, om kreuken in het kostuum te vermijden.

 

Een wollen of cashmere sjaal is bovendien enorm praktisch (om je warm te houden bij koude temperaturen) en is mooi te combineren met een overjas.


Formele kleding op kerstfeesten

 

Op kerstfeesten kan, afhankelijk van de verwachtingen, semi-formele of formele kleding gedragen worden. Bij semi-formele kledingvoorschriften is “black tie” of een smoking niet vereist. Dit wil echter niet zeggen dat je niet het beste uit jezelf kan halen. Je kan er best stijlvol uit zien in een klassiek en tijdloos zwart kostuum. En dit aangevuld met een wit overhemd met manchetknopen en een zijden das wekt al snel een zeer goede indruk.

 

Dit traditionele ensemble is echter geen must. Een kleurrijke das of sjaal creëert al snel een opgewekte atmosfeer tijdens de grijze wintermaanden.

Op formele kerstevenementen, zoals een kersthuwelijk, wordt echter aanbevolen voor een smoking te kiezen. De smoking straalt immerse extra klasse en elegantie uit. Draag bij voorkeur een wollen smoking in donkere kleuren zoals zwart, donkergrijs of donkerblauw.

 

Op een formeel winterhuwelijk zal een smoking met zwarte of grijze overjas en een lichtgrijze gilet ongetwijfeld een bijzonder stijvolle indruk wekken. Denk bovendien aan de schoenen die je draagt. Zwarte lakschoenen zijn zeer geschikt op formele wintergelegenheden.

Over de Auteur

Hendrik Mulder schrijft over allerlei mode gerelateerde onderwerpen, onder andere het dragen van smokings, smoking overhemden, gilets en lakschoenen op formele evenementen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo