Ga je solliciteren, besteed dan juist dan aandacht aan kleding. - Artikelpost

Ga je solliciteren, besteed dan juist dan aandacht aan kleding.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 684 | Aantal woorden: 686 | Datum: | 0 commentaar

Om tijdens een sollicitatiegesprek een goede indruk achter te laten verdiep je jezelf in het bedrijf en je doet een stevig likje gel in je haar als je haar daar om vraagt. Maar ook de kleding is uiteraard belangrijk voor je uitstraling en overkomen. Hieronder een aantal tips waarmee jij je voordeel kunt doen. Je eerste voorkomen is altijd de meest belangrijke, je kunt jezelf maken of kraken.

Kledingvoorschiften binnen het bedrijf of functie

Verdiep je eens in een eventuele dresscode binnen het bedrijf. Vaak kun je op foto's van de werkvloer al snel zien watvoor kleding er gedragen wordt. Pas je daar dan ook op aan, maar ga in ieder geval niet te uitbundig, dat is nooit verstandig bij een sollicitatie. Wanneer de meerderheid netjes gekleed in een pak met stropdas naar het werk komt, weet je dat jij dit ook aan moet trekken naar je sollicitatiegesprek.

Draag de juiste kleuren
Om de juiste boodschap over te brengen, kun je kiezen voor bepaalde kleuren in je kleding. De kleur van je kleding ondersteund en versterkt dan namelijk je beste eigenschappen zonder dat je er iets mee zegt. 

Je wilt graag zelfverzekerdheid en rust uitstralen, draag dan kleuren die deze eigenschappen oproepen. Over het algemeen zijn kleuren als blauw, paars, bruin en donkergroen de beste kleuren. Deze stralen stabiliteit, kracht en zelfvertrouwen uit, zwart doet het altijd goed maar kies dan niet een overwegend zwarte outfit, zwarte accenten zoals een das en riem zijn voldoende.

Accessoires zijn goed maar wel met mate
Het dragen van accessoires in je outfit is perfect. Je straalt hiermee uit dat je kijkt naar de details en dat je graag goed verzorgd voor de dag komt. Overdrijf het echter niet en zorg dat de accessoires als de pochet of manchetknopen goed in het outfit passen. Vouw de pochet op de juiste manier en zorg ervoor dat de stropdas goed geknoopt is. Kies de juiste accessoires voor de sollicitatie, niet bij ieder bedrijf wordt bijvoorbeld een pochet gewaardeerd.

Verzorgde kleding
Wanneer je niet snapt dat verzorgde kleding een vereiste is, is een baan op kantoor eigenlijk niks voor jou. Zorg ervoor dat je kleding netjes is gewassen, goed gestreken en fris ruikt. Je zult je er nog over verbazen hoeveel mensen met kleine vlekjes of met gekreukelde kleding naar een gesprek gaan. Denk niet dat de interviewer het niet zal zien, ze zien het echt wel, nu hoeft het niet direct een probleem te vormen maar slordig is het wel.

Wat extra tips
Misschien raar maar zorg ervoor dat je goede sokken draagt. Er mag tijdens het zitten geen stukje been onder de broek vandaan komen, draag daarom altijd hoge sokken. Draag sokken altijd in de kleur van de schoenen, of in de kleur van de pantalon.
Draag goed passende kleding. Het ziet er niet verzorgd en slordig uit wanneer een kledingstuk te groot of te klein is, bovendien zal het ook niet altijd lekker zitten, waardoor je jezelf minder goed zult voelen tijdens de sollicitatie.

Over het algemeen kun je dus zeggen dat je een combinatie van jezelf en van het bedrijf moet terug zien in je kleding, houdt het liever wat rustiger dan uitbundig en gebruik accessoires met mate.


Besteed ook aandacht aan je riem, de riem is erg belangrijk. Draag een riem altijd van leer of suede en combineer hem qua kleur met de schoenen. Het liefste in het donkerblauw, zwart of bruin en graag ook gecombineerd met schoenen, dat staat altijd mooi.
Poets je schoenen! Erg belangrijk, maar vaak vergeten. Het staat niet alleen een stuk beter, het geeft ook aan dat je bezig bent met details en uitstraling.

Over de Auteur

Business Me is een webwinkel gespecialiseerd in zakelijke kleding en accessoires.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[333 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[185 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo