FB pix Het dragen van riemen - Artikelpost

Het dragen van riemen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1197 | Aantal woorden: 384 | Datum: | 0 commentaar

Iedereen heeft tegenwoordig wel een aantal riemen in de kast liggen. Ook gaan de meeste mensen het huis niet uit zonder een riem om hun broek heen. Toch kent het dragen van riemen een rijke geschiedenis en is het van een functioneel kledingstuk veranderd naar een waar mode item.

Riemen vroeger

Vroeger werd de riem puur gedragen om een te grote broek passend te maken. Vaak werden broeken tweede hands gekocht waardoor het voor kwam dat de broek niet lekker paste. Hiervoor werd er ook een riem gekocht zodat de broek niet van de kont afzakte. Vaak waren dit stevige, kleine, leren heren riemen. De vrouwen droegen toen der tijd vooral rokken dus een dames riem was nog geen sprake van. Ook werden er nog vaak bretellen gedragen waardoor de riem niet heel populair was, dit zou later pas komen.

De riemen van nu

Tegenwoordig zijn riemen niet alleen meer voor de functionaliteit. Een broek kan heel goed passen dat er eigenlijk geen riem nodig is. Toch dragen de meeste mensen dan als nog een riem. Dit komt omdat zowel dames riemen als heren riemen een echt mode item geworden zijn. De riem kan een outfit helemaal compleet maken. Riemen worden daarom ook in allerlei soorten, maten en kleuren gemaakt. Toch blijven de leren riemen het populairst, dit komt omdat leer erg lang mee gaat en de kleur van leer makkelijk te combineren is met andere kledingstukken. Noem maar eens een kleur die niet mooi zou passen bij de leren kleur, dit vind je niet want je kunt het overal mee combineren.

Waar kun je riemen kopen?

 

Een riem kopen is geen lastige klus, er zijn namelijk zeer veel aanbieders. Zo kun je een willekeurige kledingzaak binnen lopen en een riem kopen, iedere kledingzaak verkoopt dit namelijk wel. Ook zijn er genoeg webwinkels gespecialiseerd in riemen waardoor je gemakkelijk online bestellen kunt.Over de Auteur

Door mijn interesse in mode vind ik het leuk om te schrijven over mode. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo