FB pix Het merkbare verschil tussen leer, suède en nubuck - Artikelpost

Het merkbare verschil tussen leer, suède en nubuck

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 23981 | Aantal woorden: 575 | Datum: | 0 commentaar

Er zijn dameslaarzen in allerlei kleuren en materialen. Leer, suède en nubuck zijn drie tijdloze materialen. Hoe bepaal je welk materiaal het beste bij jouw levensstijl past? Ten eerste is het belangrijk om te weten wat elk materiaal is en waarbij je de laarzen wilt dragen. Hier is een kort gidsje over leer, suède en nubuck zodat u een gefundeerde keuze kunt maken.





Zowel suède als nubuck zijn soorten leer. Maar wat is leer precies? Leer is de huid van een dier die is gelooid (chemisch en mechanisch proces waardoor het leder onbeperkt houdbaar wordt) en waar een stof van is gemaakt. Eenvoudig gezegd: het is dierenhuid die zacht en schoon is gemaakt om er kleding, accessoires of schoenen van te maken. Nubuck is hetzelfde als suède, maar het wordt gemaakt van de buitenkant van de huid terwijl suède gemaakt wordt van de binnenkant. Nubuck is slijtvaster en sterker dan suède en daarom iets duurder. Suède is iets dunner en zachter. Suède wordt gemaakt van de binnenkant van de huid en nubuck van de buitenkant, nubuck moet worden opgeruwd of geschuurd zodat het zacht en fluweelachtig gaat aanvoelen zoals suède van nature doet. Zowel suède als nubuck zien er hetzelfde uit terwijl leer gladder is. Ze hebben alle drie hun voor- en nadelen. En ze zijn allemaal mooi. Dus wat te kiezen?

Het is belangrijk dat u zich realiseert waar u laarzen voor aanschaft. Als u laarzen koopt om uit te gaan naar de kroeg en disco, kies dan het mooiste paar! Maar als u de laarzen meeneemt op vakantie, of ze naar kantoor wilt dragen, denk dan ook aan regen. Glad en glanzend leer is tamelijk regenbestendig (alhoewel ik niet zou adviseren om er lang mee in een plas te gaan staan), maar nubuck en suède moeten uit de buurt worden gehouden van water, regen en sneeuw omdat het materiaal anders snel verkleurt. Natuurlijk kun je er spray opspuiten ter bescherming tegen de regen maar het is beter om er gewoon niet mee in de regen te lopen. Nubuck is heerlijk warm maar er mee in de sneeuw lopen is er niet zo goed voor.

Paardrijlaarzen moeten niet van suède of nubuck zijn gemaakt. Ze moeten gemaakt zijn van glad leer dat geschikt is voor buitenactiviteiten. Suède en nubuck zijn moeilijker schoon te maken dan leer. Onthoud dit goed bij activiteiten in de buitenlucht! Zoals eerder vermeld kunnen alle drie materialen worden behandeld om ze waterafstotend te maken maar om de fluwelen zachtheid van suède en nubuck te behouden is het beter om barre weersomstandigheden met regen, sneeuw en modder te vermijden. Maar een beschermende spraybehandeling wordt geadviseerd voor de zekerheid! 

Alle materialen kunnen worden geverfd en gekleurd in elke gewenste kleur, dus kies er één die bij je past en die je mooi vindt. Zorg goed voor het materiaal en je zult er lang plezier van hebben!

 

Over de Auteur

De mooiste damesschoenen op maat vindt u bij Duo Boots!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo