FB pix Het succesverhaal van Christian Dior - Artikelpost

Het succesverhaal van Christian Dior

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1080 | Aantal woorden: 550 | Datum: | 0 commentaar
Christian Dior
Modeontwerper Christian Dior is een wereldwijd fenomeen. De in 1905 geboren Fransman studeerde in zijn jonge jaren politieke wetenschappen. In zijn vrije tijd schetste hij onder meer kleding, dit was zijn echte passie. Deze schetsen bleken zo goed te zijn, dat Dior ze aan verschillende modehuizen verkocht. Dit leidde ertoe dat hij in 1938 als ontwerper werd aangenomen bij Robert Piguet. Drie jaar later zag ook Marcel Boussac de potentie van Christian Dior en besloot Diors modehuis te financieren. Het huis aan de Avenue Montaigne in Parijs is nog steeds de thuisbasis van het modehuis Dior. In 1957 stierf Christian Dior onverwachts op jonge leeftijd, waardoor zijn assistent Yves Saint Laurent de leiding overnam. De naam van Christian Dior leeft voort in de naam van het merk.

 

Tijdlijn Dior collectie
Ruim 60 jaar geleden konden we al genieten van de creaties van Christian Dior. In 1947 bracht hij namelijk zijn eerste modecollectie op de markt en lanceerde hij zijn eerste parfum: Miss Dior. Sindsdien heeft hij ruim 140 parfums ontwikkeld. Vijf jaar na zijn eerste modecollectie breidde Dior zijn collectie uit met de lipstick Rouge Dior. Deze lipstick is tot op heden nog steeds zeer populair. In 1959 brak er een belangrijk moment aan voor het merk Dior. In Moskou werd namelijk de eerste modeshow met de haute couture kleren van Dior gelopen. Een mooi moment voor Christian Dior, die zijn droom in vervulling zag gaan. Drie jaar na zijn eerste modeshow breidde Dior zijn make-up collectie uit met nagellak. Sindsdien zijn er zes verschillende lijnen nagellak van Dior op de markt gebracht. Nadat in 1947 het eerste Dior vrouwenparfum aan de wereld werd getoond, ontwikkelde Dior in 1966 zijn eerste herenparfum: Eau Sauvage. Een succesvol parfum dat als voorbeeld diende voor de daaropvolgende parfumcreaties van Dior. Jaren later, nadat zowel parfums als make-upproducten een groot succes bleken te zijn, kwamen in 1986 de eerste huidverzorgingsproducten op de markt. Eind jaren 90 werd het huis waar Christian Dior tijdens zijn jeugd had gewoond, omgetoverd tot een Dior museum.

 

Dior anno 2013
Na jarenlang prachtige creaties aan de mensen te hebben getoond is het merk Dior niet meer weg te denken uit de mode- en parfumwereld. Tegenwoordig heeft Dior onder andere ook een babycollectie, tassencollectie, schoenen en accessoires in zijn collectie. Mede door het feit dat Dior meegaat met zijn tijd en zich aansluit bij de huidige trends willen beroemde namen zoals Charlize Theron, Jude Law en Natalie Portman hun naam aan Dior verbinden. Dior is door de jaren heen uitgegroeid tot een luxe merk en qua populariteit bijna onverslaanbaar. Voor de Nederlandse liefhebbers van Dior is er daarom goed nieuws: naar verwachting wordt in 2014 in Amsterdam de eerste Nederlandse Dior winkel geopend. 

 

 

Over de Auteur

Parfumswinkel.nl is een webwinkel voor al uw parfums, huidverzorgings- en make-upmerken. Ons assortiment is gericht op mannen en vrouwen van alle leeftijden.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo