Hoe bereid je jezelf voor op een kerkelijk huwelijk?
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: B | Via Artikel Post
Gezien: 561 |
Aantal woorden: 442 |
Datum: Wed, 27 Mar 2019 |
0 commentaar
Ga je binnenkort trouwen? En heb je, samen met je verloofde, besloten om elkaar het ja-woord in de kerk te geven? Dan zijn er een aantal weetjes waar je misschien nog nooit bij stilgestaan hebt. Omdat we jou alvast op de mooiste dag van je leven willen voorbereiden, leggen we je uit wat een kerkelijk huwelijk inhoudt en waar je even stil bij moet staan.
Wat voor trouwjurk trek je aan?
Ben je gelovig? Houd er dan rekening mee dat er het niet bij elk geloof toegestaan is om in het wit te trouwen. En dat je voor een net iets andere kleur bruidsjurk dan wit moet gaan. Heb jij een geloof waar een witte bruidsjapon uit den boze is? Laat je dan adviseren voor een net iets andere tint of kijk of er tussen de collectie bruidsmode een refo trouwjurk hangt.
Wat is het verschil tussen een kerkelijk en burgerlijk huwelijk?
Geven jullie elkaar het ja-woord in de kerk? Dan vindt hier de kerkelijke inzegening plaats. Ten overstaan van God leggen jullie de huwelijksgelofte af. Hierin beloven jullie elkaar trouw in goede en kwade dagen, in gezondheid en ziekte en tot de dood jullie scheidt. Voordat deze kerkelijke ceremonie plaats kan vinden, moet er wel eerst voor de wet getrouwd worden. En hiervoor is het nodig om naar het stadhuis te gaan. Hier voltrekt een trouwambtenaar het huwelijk en nadat deze plechtigheid voltrokken is, kan het huwelijk rechtsgeldig worden verklaard.
Waar schuiven jullie elkaar de trouwringen om?
Is er een kerkelijke inzegening van het huwelijk? Dan is het gebruikelijk om elkaar pas in de kerk de trouwringen om te schuiven. Uiteraard zijn jullie vrij om hiervan af te wijken en dit anders te doen. Wanneer jullie besluiten om de ringen toch al in het stadhuis bij elkaar om te doen, is het handig om dit van tevoren te bespreken met degene die jullie huwelijk in de kerk voltrekt.
Wat is het prijskaartje voor een kerkelijk huwelijk?
Laten jullie het huwelijk voltrekken in de eigen kerk? Dan zijn hier meestal geen kosten aan verbonden. Het is wel gebruikelijk om een donatie te doen en de gebruikelijke contributie te betalen. Extra services en diensten brengen logischerwijs wel kosten met zich mee. En hier is dan ook een prijskaartje aan verbonden.
Over de Auteur
Over de auteur.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen