FB pix Hoe draag je een riem in een zakelijke outfit - Artikelpost

Hoe draag je een riem in een zakelijke outfit

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1796 | Aantal woorden: 611 | Datum: | 0 commentaar

Een mooie leren riem kan een zakelijke outfit helemaal afmaken. Uiteraard dien je wel met een aantal dingen rekening te houden. Niet alle heren riemen zijn geschikt om te dragen in een pak en de kleur en lengte van de riem zijn belangrijke aspecten om de outfit stijlvol af te maken. Daarnaast is de draagrichting, met de klok mee of juist daar tegenin, belangrijk, maar hier lees je verderop in dit artikel meer over.

Welke riem is geschikt en welke riem niet
Er zijn veel soorten heren riemen verkrijgbaar maar niet allemaal zijn ze geschikt om te dragen in een pak. Voor de hand liggend is natuurlijk om een riem te kiezen waar geen opvallende patronen, logo’s of felle kleuren op zitten. Uiteraard is een merkje geen probleem maar deze moet niet te opvallend aanwezig zijn, less is more is nog altijd de vuistregel. Of een riem geschikt is om te dragen in een  zakelijke outfit is ook afhankelijk van het materiaal. Over het algemeen zijn leren riemen of riemen van een ander hoogwaardig materiaal zoals suède het beste geschikt om te dragen. Een riem van plastic of een ander “goedkoop” materiaal is niet geschikt voor een pak, dit staat goedkoop en straalt uit dat je niet geeft om presentatie.

Hoe doe je het goed
Een goede riem stem je af op verschillende onderdelen van het pak, maar ook op je eigen lichaam. Mensen die een forser lichaam hebben doen er verstandig aan om een riem te kopen die een breed formaat heeft. Op deze manier wordt de riem een natuurlijk onderdeel in plaats van een smal stukje leer om de middel. De breedte van de riem is ook afhankelijk van een eventuele stropdas in de outfit. Is de stropdas smal van formaat is het mooi om daar ook een smalle riem bij te dragen. Bij een brede stropdas staat een bredere riem weer mooier. De stropdas hangt wanneer deze goed is geknoopt met de punt op de bovenkant van de gesp.
De kleur van de riem is afhankelijk van de kleur van het pak. De riem moet goed passen bij de kleuren die al gedragen worden, een zwarte riem in een zwart pak of een bruine riem in een grijs pak bijvoorbeeld. Vaak wordt de riem qua kleur en stof met de schoenen die bij het pak gedragen worden gecombineerd. De riem in een zakelijke oogt per definitie rustig, dan wil zeggen dan de riem een mooi onderdeel vormt van de outfit. De gesp noch de riem zelf is te opvallend aanwezig in de outfit.

Draagrichting en juiste maat
De draagrichting van de riem is afhankelijk van de knoopsluiting op de broek. Wanneer het knoopsgat vanaf de linkerkant over de knoop moet worden de gedaan, is dit hetzelfde met de riem. De gesp komt in dit geval dus vanaf de linkerkant over de rest van de riem heen. Bij de juiste riemmaat zit de gesp vast in het middelste gaatje in het leer, gebruik in ieder geval nooit het laatste en eerste gaatje. Om achter jouw riemmaat te komen kun je kijken op deze pagina.

Over de Auteur

Businessme.nl is een webwinkel voor zakelijke accessoires voor de man.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo