FB pix Hoe maakt u uw sieraden schoon? - Artikelpost

Hoe maakt u uw sieraden schoon?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 986 | Aantal woorden: 488 | Datum: | 0 commentaar

Mensen houden er van om er mooi uit te zien, vooral vrouwen besteden in het algemeen veel aandacht aan hun uiterlijk. Vanuit biologisch standpunt begrijpelijk, hoe aantrekkelijker een vrouw er uitziet voor een man, hoe groter de kans is dat zij kinderen krijgt en haar nageslacht veilig kan stellen. Maar los van dat oerinstinct vinden vrouwen, en ook mannen, het prettig om er verzorgd en goed uit te zien. Vrouwen besteden heel wat uren aan het opmaken van hun gezicht en het verzorgen van hun kapsel. Ook aan leuke kleding wordt veel tijd en aandacht besteed, het oog wil immers ook wat, nietwaar? Daarnaast dragen veel vrouwen ook graag mooie sieraden zoals kettingen, gouden ringen, oorbellen, enz. Vooral goud is erg gewild, het kostbare edelmetaal met de mooie kleur. Goud is stijlvol om te dragen maar duur omdat het schaars is en tegelijkertijd erg gewild. Ook diamanten worden graag gedragen door vrouwen, bijvoorbeeld verwerkt in oorbellen of in een ring. Maar ook diamanten zijn zeer kostbaar vanwege de schaarste en het kostbare productieproces.

Gouden sieraden reinigen


Maar sieraden verliezen op den duur hun glans en hebben verzorging en onderhoud nodig om hun glans te behouden of terug te krijgen. Het is aan te raden uw kostbare sieraden door een juwelier te laten schoonmaken omdat dat iemand is met verstand van zaken. Als u zelf uw gouden sieraden wilt schoonmaken kunt u een sopje maken van groene zeep. Vervolgens kunt u met een zachte tandenborstel het goud goed poetsen. Spoel alles af met lauw water en wrijf uw gouden sieraad goed droog met een doek van flanel.

Diamanten ringen schoonmaken


Diamanten met een open zetting, waarbij de diamant dus zichtbaar is aan de onderkant, kunt u het beste in een sopje met zeep in lauw water dompelen, waaraan u een paar druppels spiritus toevoegt. Vervolgens na poetsen met een zachte tandenborstel. Vervolgens kunt u de diamant weer naspoelen met lauw water, dan laten drogen en opwrijven met een zachte doek. Heeft uw sieraad geen open zetting, dan is het toch echt aan te raden om de juwelier uw sieraad te laten schoonmaken. De juwelier kan dan meteen controleren of de steen (tjes) nog goed vast zitten op de ring. Zeker als de diamant bijvoorbeeld is verkleurd, moet de steen lichter worden gemaakt en dat is een karwei dat u beter over kunt laten door uw juwelier.
Ten slotte, berg uw sieraden goed op als u ze niet draagt en doe uw ringen af, voor zover dat mogelijk is, als u uw handen wast.

Over de Auteur

Diamanten en brilliant-sieraden van 123gold, uw trouwringenspecialist in Nederland. Brilliant-ringen, colliers, oorbellen en nog veel meer.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo