Hoe trim je je baard? Handleiding voor beginners - Artikelpost

Hoe trim je je baard? Handleiding voor beginners

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 218 | Aantal woorden: 644 | Datum: | 0 commentaar

Ben jij helemaal nieuw in de wereld van baard trimmen? Geen nood. Wij hebben hieronder de belangrijkste punten voor je op een rij gezet. Volg deze en het trimmen van je baard komt zeker goed!

1. Verzorging

Was en droog je baard (behalve als je nat wilt trimmen) voordat je met iets ander begint. Kam alle haren naar beneden en zorg dat de klitten eruit zijn. Borstel de haard eventueel nog even door.

2. Begin met de hoogste stand van je trimmer

Hierdoor heb je de minste kans dat je je baard te kort scheert. Als je ‘m na het trimmen te lang vindt kun je altijd nog een standje lager gaan. Herhaal dit net zo lang totdat je de gewenste lengte hebt. Het kost even om de ideale trimlengte te vinden, dus haast je niet.

3. Trim je halslijn

Voor een verzorgde look heb je een verzorgde halslijn nodig. Als je deze te hoog trimt dan krijg je een heel gek kinbaardje, maar te laag en de look wordt onverzorgd. Je halslijn trimmen begint in het midden. Zet één vinger net boven je adamsappel en trim vanaf onder je vinger een rechte (verticale) lijn naar buiten toe. Doe niet je hele halslijn in één keer, maar alleen de helft. Herhaal dit aan de andere kant. Alle haren hieronder kun je glad scheren.

4. De baardlijn op je wangen

Het is helemaal aan jou waar je de baard wilt laten eindigen op je gezicht. Sommigen houden van een natuurlijke lijn en andere willen deze strak. Als je graag een verticale lijn wilt dat kun je deze met je trimmer maken en met b.v. een scheermesje wegscheren. Wil je een lijn met een kleine curve erin? Hou dan met één of twee vingers je wang een beetje omhoog en trim vervolgens een rechte lijn. Als je je wang weer loslaat is er een kleine ronding te zien.

5. Bakkebaarden

Ook deze jongens verdienen aandacht en een goede trimbeurt op z’n tijd. Sommige mannen vinden het mooi om deze wat langer te laten groeien, maar de meesten houden ze kort. Het geeft een wat strakkere en gestroomlijnd uiterlijk. De meeste bakkebaarden worden op een stoppellengte of iets langer getrimd.

6. Kies de vorm van je snor

Ook de vorm van de snor mag je natuurlijk helemaal zelf kiezen. Wij adviseren om je snor boven je lippen te trimmen. Er blijft dan geen eten of viezigheid in je snor hangen en de haren komen ook niet opeens in je mond terecht. Je kan je snor dezelfde lengte houden als de rest van je baard, maar je kan ‘m ook langer laten groeien. Zo valt hij nog meer op. De zijkanten van je snor kun je ook over laten gaan in je baard of juist over je baard heen laten vallen. Laat je creativiteit er maar op los!

7. Nazorg

De haren van je baard kunnen behoorlijk hard worden. Smeer iets van een verzorgende balsem in je baard. Dit kan een hydraterende gel zijn of een aftershave balsem. Wij raden alleen baardolie aan bij een volle en lange baard aangezien je haren van nature al oliën aanmaken en deze ondersteunt worden door een hydraterende crème.

Zo, nu weet je alles over baardtrimmers en baardverzorging. Je kunt nu met een gerust hart aan de slag gaan en jouw ideale baard creëren. Succes!

Over de Auteur

Freelance tekstschrijver en blogger met een grote passie voor gadgets en elektronica.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[161 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo