FB pix Hoe voorkom je blaren als je laarzen draagt? - Artikelpost

Hoe voorkom je blaren als je laarzen draagt?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1701 | Aantal woorden: 581 | Datum: | 0 commentaar

Als je blaren op je voeten wilt vermijden, kan het slim zijn om laarzen te dragen die in ieder geval je kuiten bedekken. Als je deze laarzen in de juiste maat koopt, met de juiste lengte en breedte,  heb je al een grote risicofactor minder! Toch kun je alsnog blaren oplopen als je geen aandacht besteed aan enkele andere factoren.

Over het algemeen zitten hoge laarzen heerlijk comfortabel en zien ze er geweldig uit. Laarzenproducenten zorgen voor een groot assortiment in allemaal verschillende stijlen, texturen en elegante materialen. De hoogte van de zogenaamde ‘calf fit boots’ is veelal altijd hetzelfde – ze bedekken precies je kuiten en komen tot net onder de knie.

Dit soort laarzen is zeker comfortabeler dan klompen, pumps of hoge hakken, en ze maken de kans dat je blaren oploopt ook kleiner – hakken en pumps en dergelijke staan er om bekend dat ze nou niet bepaald lekker zitten en dat je er blaren van krijgt.

Over het algemeen zullen je laarzen je dus heerlijk zitten. Het gebeurt echter ook dat de voering soms niet helemaal goed is, en dit kan ook voor blaren zorgen. Indien dit het geval is kun je even langs de apotheek gaan en speciale inlegzooltjes kopen. Deze helpen enorm tegen het soort wrijving wat blaren veroorzaakt.

Je podoloog kan ook speciaal voor jou gemaakte zooltjes maken die je voeten perfect ondersteunen. Je kunt dan je gewenste paar schoenen of laarzen meenemen, zodat de podoloog de zooltjes speciaal in je favoriete schoeisel kan laten passen. Dit helpt zeker weten!

Een heel groot voordeel aan laarzen is dat ze geen nare enkelrandjes hebben die wrijven en dus blaren veroorzaken tijdens het lopen. Wat laarzen uiteraard wel doen soms, is op en neer schuiven bij het lopen, wat oncomfortabel kan zijn en zelfs weer kan zorgen voor blaren. Als je merkt dat het op een vast plekje gebeurt, kun je een stukje katoen of verband op die plek doen waar de blaarvorming is. Plak het materiaal met stevige tape aan de binnenkant van je laars. Dit zal de wrijving aanzienlijk verminderen. Ook moet je rekening houden met het feit dat nieuwe laarzen natuurlijk wat stijver zijn dan je oude vertrouwde paar, en dus noodzakelijkerwijs wat minder comfortabel zal zitten. Je zal je laarzen dus een paar weken moeten dragen voordat ze helemaal goed zitten en geen ongemakken meer veroorzaken. Even doorbijten dus! Hierna zal het blarenprobleem verholpen zijn.

Uiteraard zorgen lagere laarsjes (zoals enkellaarsjes) eerder voor blaren dan de hoge variant. Laarzen tot over de kuit worden door de natuurlijke vorm van je benen veelal op z’n plek gehouden, terwijl lagere laarsjes vrijuit kunnen afzakken, schuren, etcetera. Dat dit juist voor blaren zorgt hoef ik intussen niet meer te vertellen!

Wat je ook nog kunt proberen, is dikke sokken of kousen dragen om wrijving met je huid te verminderen. Dit helpt bij veel mensen, maar als de laars van slechte kwaliteit is zal je hoogst waarschijnlijk alsnog wrijving voelen en blaren krijgen. Kijk daarom goed naar de kwaliteit van de laars en koop de beste die je je kunt veroorloven!

 Over de Auteur

Jenny L.
Op zoek naar nieuwe, perfect passende schoenen? Ga voor een uitgebreide collectie stijlvolle dameslaarzen en –schoenen in diverse kuit- en wijdtematen naar DUO, online specialist in laarzen met brede schacht en smalle of brede schoenen. Because style is nothing without fit! DUO: wereldwijd marktleider in brede schacht laarzen, smalle schacht laarzen, brede schoenen, smalle schoenen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo