Je kleding op een hangertje - Artikelpost

Je kleding op een hangertje

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1204 | Aantal woorden: 591 | Datum: | 0 commentaar

Je kleding op een hangertje laten drogen is de beste manier om je mooie overhemden kreukvrij op te laten drogen. Dat is gemakkelijk en het bespaart je een heleboel tijd en energie. Met energie wordt niet alleen de energie bedoeld die je er zelf in stopt om je overhemden te strijken en mooi op te vouwen. Nee je bespaart ook de energie van de droger en het strijkijzer. Dubbel op dus.

Voor de dekbedhoes is het hetzelfde verhaal. Ook die hoef je niet meer te strijken. Het goede kwaliteit katoen, wat voor de overhemden gebruikt wordt kan je natuurlijk ook gebruiken voor de dekbedhoes en alle andere textiel. Katoen is en blijft het fijnste materiaal, omdat dat goed ademend is. Er zijn heel wat goede kwaliteit strijkvrije overhemden en dekbedhoezen te koop. De goedkopere strijkvrije dekbedhoes en overhemd is voorzien van een gedeelte polyester. Dat is mooi, maar op den duur toch niet helemaal strijkvrij en daar komt nog bij dat alleen het volledig katoenen dekbedhoes en overhemd goed ademend is en strijkvrij blijft. Doe daar geen concessie in. Beter een goed overhemd of dekbedhoes dan één die warm en niet ademend is en na een paar wasbeurten toch nog kreukt. Goedkoop is duurkoop en dat geldt ook voor strijkvrije producten. Koop beter één goed overhemd, dan twee van mindere kwaliteit. Er zijn genoeg goede webshops, die garant staan voor de verkoop van 100% katoenen strijkvrije overhemden of dekbedhoezen. En de prijs valt best mee.

Tegenstanders van het strijkvrije katoen zullen aankomen met argumenten van de milieu vervuiling en de schadelijkheid voor de gezondheid. Dat was vroeger misschien zo, maar tegenwoordig kan je daar niet meer mee aankomen. Vervuiling van het milieu en nadelige gevolgen voor de gezondheid worden nauwlettend in de gaten gehouden. Er zijn normen opgesteld voor de teelt en de verwerking van katoen. Koop je een strijkvrij overhemd of dekbedhoes dan zou je er op kunnen letten of het katoen een Öko certificaat heeft. Er zijn mooie merken zoals Olymp en Eterna voor overhemden die zo’n certificaat hebben. Ook voor dekbedden en de hoezen geldt dit certificaat. En dan nog het argument van de schade voor de gezondheid. Ook dat is onzin, want ook daar wordt scherp op gelet. Om het katoen strijkvrij te krijgen heb je chemische middelen nodig. Tegenstanders van strijkvrij staan nu meteen op hun achterste benen. Ook dat is niet nodig. De technieken zijn zo goed ontwikkeld en de kunsthars, die voor het kreukvrij maken van katoen wordt gebruikt staat steeds onder controle. Er zijn inderdaad nog goedkope strijkvrije merken, die de regels aan de laars lappen. Ook daarom is het weer belangrijk om je strijkvrije overhemd, das, shirt en beddengoed in de betere webshop of winkel te kopen. Zij houden zich aan de Warenwet voor het gebruik van formaldehyde, zodat je op een gezonde manier je strijkvrije producten kunt gebruiken.

Enthousiaste huisvrouwen (en mannen) willen nog weleens het ondergoed en sokken meenemen onder de strijkbout. Kies in dit geval voor sokken en ondergoed waarbij naast katoen ook stretch (lycra) wordt gebruikt. Strijken is dan geheel overbodig!Over de Auteur

Een auteur met een grote hekel aan strijken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

James and Nicholson Heren Longsleeve Poplin Shirt (Zwart)
James and Nicholson Heren Longsleeve Poplin Shirt (Zwart)

€ 19,99
Toon product

James and Nicholson Heren Longsleeve Poplin Shirt (Wit)
James and Nicholson Heren Longsleeve Poplin Shirt (Wit)

€ 19,99
Toon product

JACK&JONES JJESHERIDAN SHIRT L/S NOOS Heren Overhemd - Maat XL
JACK&JONES JJESHERIDAN SHIRT L/S NOOS Heren Overhemd - Maat XL

€ 30,95
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo