Kapsels toen, korte kapsels nu - Artikel Post - Artikel Marketing

Kapsels toen, korte kapsels nu

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: roaldz
Gezien: 612 | Aantal woorden: 410 | Datum: Tue, 19 Nov 2013 | 0 commentaar

Het hoofdhaar van de mens is al sinds de historie een belangrijk gegeven wat duizenden jaren geleden al gestyled werd. Het haar werd vooral door de vrouwen in de historie gedragen in een kapsel. Meestal deden alleen mensen van adel dit wat ook te zien is op oude schilderijen. Naarmate de tijd vorderde kwamen er steeds meer soorten kapsels op de wereld, waarbij het de laatste 50 jaar helemaal geexplodeerd is.

Vooral in de jaren 70 kwam een ommezwaaij van kapsels tevoorschijn, daarvoor was alles vaak nog strak en gekaderd, in de jaren 70 kon het niet gek genoeg. Toch kon het nog wel gekker want in de jaren 80 kwamen er pas echt gekke kapsels in beeld mede dankzij de popcultuur. In deze periode werden de korte kapsels voor dames heel erg populair. Daarvoor was kort no vaak bestemd voor mannen maar in de jaren 80 werd deze trend realiteit voor vrouwen. 

Korte kapsels voor dames zijn stoer en dat was ook precies de boodschap die men wou uitzenden in de jaren 80; Vrouwen doen niet onder voor mannen, en zo is het ook. Waar het in de jaren 80 nog gefocust was op kortere kapsels met gekke kleuren en puntige modellen evolueerde het korte kapsel de jaren erna naar een wat degelijker kapsel zoals bijvoorbeeld de Pixie.

De Pixie is een beroemd pittig kort kapsel wat ook veel gezien is bij diverse beroemdheden. Het haar is zo geknipt dat deze haast als een helm op het hoofd gedragen wordt. Belangrijk bij korte kapsels is om zeker te weten dat het betreffende kapsel ook echt past bij de vorm van het gezicht. Sommige mensen hebben ovale, diamant of meer hoek vormige gezichten. Voor elke soort zijn er weer bepaalde korte of zelfs lange kapsels te vinden.

Het korte kapsel heeft vooral in deze tijd heel veel liefhebbers voor zich gewonnen. Dat zien we terug in het dagelijkse leven en bij veel beroemdheden. Korte kapsels stralen kracht, zelfverzekerheid en charisma uit mits deze juist gedragen worden.Over de Auteur

Ben iemand die graag artikels schrijft en blogt over ontelbaar veel onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo