Kritiek op modellen met een maatje meer - Artikelpost

Kritiek op modellen met een maatje meer

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 951 | Aantal woorden: 402 | Datum: | 0 commentaar

De modewereld stond voorheen bekend als een wereld waarin alleen magere vrouwen er toe deden. Om model te worden moet een dame aan veel eisen voldoen en een kleine maat aanpassen. Er is veel kritiek ontstaan op deze voorwaarden en er komt ook langzaam verandering in. Ook modellen met een maatje meer zijn vaker te zien op de voorkant van modebladen en de catwalks.

Graatmagere modellen krijgen kritiek, maar ook de vollere vrouwen zouden geen goed beeld geven. Critici vinden dat zij een ongezond beeld bij meisjes zouden creëren. De kritiek ontstond na een modeshow in Australië genaamd ‘Big is Beautiful’. Het event werd georganiseerd door de Australische keten Myer en werd gehouden tijdens een modeweek in Sydney.

De modellen met een maatje meer droegen maat 44 tot 52 en paradeerden in diverse outfits van veel verschillende merken. Ook het eerste vollere model van de Vogue Australia, Robyn Lawley, nam deel aan de catwalkshow. De vrouwen zien er gezond uit maar hebben soms wel overgewicht. Experts vinden dat de slogan vrouwen aanspoort om een ongezonde levensstijl te behouden.

Daarom zijn sommigen van mening dat het gelijk staat aan het promoten van een kleine maat. Gelukkig weerlegt Tam Fry van een groot Obesitas forum dit. Ze vertelt dat het ontzettend fout zou zijn om te zeggen dat de modellen met overgewicht kampen. “Mensen bestaan in alle vormen en maten”, voegt ze eraan toe.

Is het moeilijker om leuke kleding te vinden?
Ontwerpers maken bijna alleen kleding voor vrouwen die een kleine maat hebben. Om de jurkjes aan te passen moet je broodmager zijn, waardoor veel dames dit niet kunnen dragen. Moet je je dan zorgen gaan maken? Helemaal niet, accepteer jezelf zoals je bent en zoek kleding die wel bij je past. Er zijn genoeg online shops die kleding voor vrouwen met een maatje meer aan bieden. Denk hierbij aan merken zoals Ophilia, Pont Neuf, La Belle, Donna Stelle en Entree

Over de Auteur

De auteur schrijft dagelijks artikelen over mode, gadgets, telecom en andere zaken die hem interesseren. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo