FB pix LebasQ Duurzame Kleding - Artikelpost

LebasQ Duurzame Kleding

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 326 | Aantal woorden: 2526 | Datum: | 0 commentaar

Het Better Cotton Initiative is een wereldwijde non-profitorganisatie die zich inzet voor het grootste duurzaamheidsprogramma voor katoen. BCI zet zich in voor het wereldwijd beter maken van de katoenproductie voor de mensen die het produceren, het verbeteren van het millieu waarin het groeit. Met oog op de toekomst heeft dit een gunstige impact op de sector. BCI streeft naar om de wereldwijde katoenproductie te transformeren door Better Cotton te ontwikkelen tot een duurzame mainstream grondstof.

Maar zij doen meer. BCI wil niet alleen eerlijk en duurzaam katoen ontwikkelen, maar ook dat de katoenproducenten en medewerkers gelukkig zijn met het maken van uw geweldige kleding. Om deze reden is de Business Social Compliance Initiative (BSCI) in het leven geroepen.

Wat doet de BSCI?
Het Business Social Compliance Initiative (BSCI) is een toonaangevend beheersysteem dat bedrijven ondersteunt om de sociale naleving en verbetering te stimuleren in boerderijen en fabrieken in de wereldwijde toeleveringsketens. BSCI implementeerd belangrijke normen ter bescherming van de rechten van werknemers, zoals verklaringen en verdragen van de Internationale Arbeidsorganisatie. De Verenigde Naties, mensenrechten en richtlijnen voor de internationale ondernemingen worden onder toezicht gesteld door BSCI. In samenwerking met deze diverse organisaties wordt er gewerkt aan een gezondere toekomst voor de katoenindustrie.

Wat heeft Sedex voor inbreng in de katoonindustie?
Sedex, als non-profitorganisatie, zet zich in om ethische en verantwoorde bedrijfsuitvoering in de wereldwijde toeleveringsketens te verbeteren. Sedex staat voor Supplier Ethical Data Exchange. Sedex is een online systeem waarmee leveranciers gegevens over ethische praktijken kunnen inzien en bijhouden. Deze informatie kunnen zij met hun klanten delen.

LebasQ
Wij van LebasQ maken voor onze kleding gebruik van duurzaam ontwikkeld katoen. Alleen de beste materialen die ook nog een ethisch zijn geproduceerd. Ons "voorgekrompen" katoen krimpt niet in de droger. Dat komt door een proces dat plaatst vindt tijdens het afwerkingsproces van de stof. Daarnaast maken wij gebruik van zogenaamd gekamd katoen. Gekamd katoen is een zachtere variant van standaard katoen. Omdat gekamd katoen meer werk vergt resulteerd dit in een hogere kwaliteit en zachter katoen.

Ben je benieuwd geworden naar ons kwalitatief hoogwaardige, duurzaam en etisch geproduceerde kleding? Neem dan een kijkje op LebasQ.com

Over de Auteur

LebasQ verkoopt hoogwaardige kleding van katoen. Geproduceerd door de Better Cotton Initiative.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo