Lowa Schoenen - Artikelpost

Lowa Schoenen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 626 | Aantal woorden: 366 | Datum: | 0 commentaar

De verschillende soorten schoenen van Lowa

Of je nu van lange wandelingen in Nederland houdt of graag op een wandelvakantie gaat in de Oostenrijkse Alpen, goede schoenen zijn hierbij onontbeerlijk. Goede schoenen voorkomen dat je last krijgt van je voeten en tevens maken wandel- en bergschoenen het lopen op een heuvel- of bergachtige ondergrond veel comfortabeler. Op dit moment is Lowa schoenen marktleider in de Benelux landen en in de Duitstalige landen op het gebied van bergschoenen.

Geschiedenis van Lowa schoenen

Lowa schoenen is een Duitse schoenenfabrikant die gespecialiseerd is in bergschoenen. De geschiedenis van het bedrijf start in 1923 in het Duitse dorp Jetzendorf. Het was de schoenenmaker Johann Wagner die schoenenmaker van het dorp was en hulp kreeg van zijn zonen. Het was uiteindelijk zoon Lorenz Wagner die Lowa schoenen oprichtte. De naam Lowa staat dan ook voor Lorenz Wagner. Hij begon met de productie van werkschoenen, die met de hand dubbel werden gestikt. De schoenen waren hierdoor van zeer hoge kwaliteit. Het duurde dan ook niet lang, toen de eerste schoenenfabriek van Lowa schoenen in 1930 werd geopend. Toen Lorenz in 1953 overleed kwam de fabriek in handen van de tweede generatie, die uiteindelijk de basis legden van het huidige succes. In alle jaren van het bestaan van Lowa schoenen is de productie altijd in Jetzendorf gebleven, waar vandaag de dag meer dan 2 miljoen schoenen per jaar worden geproduceerd.

De schoenen van Lowa Schoenen

Lowa schoenen heeft drie kernwaarden, waar al bijna honderd jaar alle schoenen aan voldoen. Dit zijn pasvorm, comfort en kwaliteit. Lowa schoenen heeft schoenen voor allerlei segmenten. Van wandelschoenen tot bergschoenen. Maar naast een goede pasvorm, comfort en uitstekende kwaliteit, speelt ook het design een belangrijk rol. De bergschoenen zien er sportief uit, zodat je de schoenen ook casual kunt dragen. Naast schoenen, produceert Lowa schoenen ook wandelsokken en rugtassen.

 Over de Auteur

Niels houdt zich bezig met schoenen die voor stijl en kwaliteit staan. Lees daarom zijn blogs.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[132 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo