FB pix Ook de voering van laarzen is belangrijk - Artikelpost

Ook de voering van laarzen is belangrijk

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1542 | Aantal woorden: 569 | Datum: | 0 commentaar

Net als dat er veel verschillende soorten laarzen zijn voor allerlei verschillende activiteiten, zijn er ook veel verschillende soorten voeringen voor laarzen. We denken eigenlijk bijna nooit na over de voering van onze laarzen – als onze voeten maar warm zijn en beschermd tegen sneeuw en dergelijke. Maar voor die mensen die bijna iedere dag laarzen dragen is de binnenkant net zo belangrijk als de buitenkant.

Hedendaagse voeringen van hoge laarzen zorgen dat je voeten warm en droog blijven. Om dit te bereiken zorgt microfiber voering ervoor dat vocht wegblijft bij de voet en zorgt het tegelijk voor anti-bacteriële bescherming en warmte. Dit ademende materiaal kan gecombineerd worden met fleece en nepbont voor extra warmte en bescherming.

Voor diabetici en mensen met arthritis, rugproblemen of hersenverlamming zijn er speciale schoenen en laarzen met extra correctie gemaakt van stevig kunststofschuim wat zorgt voor de nodige extra ondersteuning om de voet in de juiste houding te krijgen. De voering is veelal gemaakt van zacht materiaal zoals kalfsleer, omdat dit dan geen naden heeft en dus niet zal irriteren. Mensen die last hebben van hartproblemen die hulp nodig hebben met hun circulatie dragen vaak compressie laarzen met waterbestendige voering, fleece en schaapswol.

Wandel- en paardrijlaarzen zijn vaak gevoerd met materialen zoals polyester, katoen, vilt, leer en nylon, allemaal zachte materialen die contrasteren met de stevigheid van de veelal lederen buitenkant en robuuste zool. Voor mensen die werken in een vochtige werkomgeving zijn er speciale waterbestendige laarzen, gevoerd met waterproof neopreen en soms schaapswol. Rubberen laarzen zijn gevoerd met leer, fleece, wol of nepbont.

Voor de casual laarzen-drager zijn er ontelbare mogelijkheden: er zijn voeringen van wol, schapenleer, gequilte stof, fleece, en de soort wol waarmee pantoffels ook wel gevoerd zijn.

Voor kinderen zijn er speciale sneeuwlaarsjes gevoerd met een synthetisch materiaal genaamd thinsulaat, fleece, vilt, nepbont, katoen en wol. Omdat kinderen nog bezig zijn met hun ontwikkeling is het belangrijk dat ze extra goed beschermd zijn tegen kou en nattigheid, zodat ze niet ziek worden.

Voor mensen die zich veel bezighouden met het milieu en dierenwelzijn is men bezig met het produceren van laarzen gemaakt van plantaardige materialen in plaats van dierlijke materialen. Voorbeelden van dit soort laars-voeringen zijn het waterbestendige Hydro-Tex en Cambrelle voering.

Wat aan de binnenkant zit telt, want het is belangrijk om de voet goed te beschermen. De buitenkant van de laars beschermt ons tegen het terrein van onze omgeving, of dit nou nat of juist droog is, plat of hobbelig. De binnenkant van de laars is dan belangrijk voor je gezondheid, comfort en eventuele correctie. Als je comfortabel bent, straal je dat ook uit!

 Over de Auteur

Op zoek naar nieuwe, perfect passende schoenen? Ga voor een uitgebreide collectie stijlvolle dameslaarzen en –schoenen in diverse kuit- en wijdtematen naar DUO, online specialist in laarzen met brede schacht en smalle of brede schoenen. Because style is nothing without fit! DUO: wereldwijd marktleider in brede schacht laarzen, smalle schacht laarzen, brede schoenen, smalle schoenen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Groene aanslag verwijderaar Groene aanslagreiniger  3x 1 Liter Tuinverzorging - Onderhoud - 1L
Groene aanslag verwijderaar Groene aanslagreiniger 3x 1 Liter Tuinverzorging - Onderhoud - 1L

€ 16,48
Toon product

Grisport veters - Zwart/Grijs - 120
Grisport veters - Zwart/Grijs - 120

€ 6,75
Toon product

Luxe Modulaire Schoenenkast - Ruimtebesparend schoenenrek - Met 3 Modules & 6 Planken - Compacte schoenen opberger - Waterbestendig - Zelf samenstellen - 94,2 x 43,6 x 31,5 cm - Zwart
Luxe Modulaire Schoenenkast - Ruimtebesparend schoenenrek - Met 3 Modules & 6 Planken - Compacte schoenen opberger - Waterbestendig - Zelf samenstellen - 94,2 x 43,6 x 31,5 cm - Zwart

€ 29,19
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo