Paco Rabanne - Artikel Post - Artikel Marketing

Paco Rabanne

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Jessss
Gezien: 786 | Aantal woorden: 362 | Datum: Wed, 24 Nov 2010 | 0 commentaar

De in San Sebastian (Baskenland) in 1934 geboren Francisco Rabaneda Cuervo, ook wel bekent als Paco Rabanne, kwam toen hij 5 jaar oud was als vluchteling naar Frankrijk. Hij vluchtte van Spanje naar Frankrijk toen de Spaanse burger oorlog uitbrak. Door tassen en sierraden te ontwerpen kon hij zijn studie Architectuur betalen. In Parijs studeerde hij dan ook hier in af. In 1964 presenteerde hij een revolutionaire en exclusieve kledingcollectie aan de Parijse modewereld. De kledingcollectie was zó opmerkelijk omdat zijn werken van plastic, metaal, papier en zelfs spiegels gemaakt waren. In 1966 begon hij zijn eigen modehuis en zetten zijn werken door. Later is hij ook parfums gaan maken die ook een eigen identieke geur hebben. Nog steeds onderscheiden de parfums van Paco Rabanne zich van andere grote merken.

Paco Rabanne heeft het niet gelaten bij Parijs. Zo heeft hij ook voor twee bekende films de kleding ontworpen. Voor de Franse sciencefictionstrip Barbarella mocht Paco Rabanne een groot deel van de kleding ontwerpen verzorgen. Maar ook de Britse film Two for the Road uit 1967, onder regie van Stanley Donen, nam Paco Rabanne de mode taak op zich.

De laatste parfums van Paco Rabanne zijn de One Million lijnen die eerst voor mannen is uitgekomen en later de Lady Million voor vrouwen. Deze geuren zijn wederom een groot succes. Maar ook eerdere parfumlijnen sloegen aan bij de consument. De voorloper van One Million, Paco Rabanne Black XS en Black XS for Her waren des tijds ook een van de best verkopende parfums van dat moment.

De flacons van Paco Rabanne krijgen ook altijd bijzonder veel aandacht. Om exclusiviteit uit te stralen en zich te onderscheiden wordt er veel aandacht besteed aan de uitstraling van de geur. Zo ziet de Paco Rabanne One Million er bijvoorbeeld uit als een goudstaaf wat ook direct aandacht trekt.

 Over de Auteur

Is een echte parfum liefhebber, die graag schrijft over parfum gerelateerde onderwerpen.

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[389 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[116 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[114 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo