FB pix Pochetten kun je veelzijdig dragen - Artikelpost

Pochetten kun je veelzijdig dragen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1208 | Aantal woorden: 658 | Datum: | 0 commentaar

 

Een pochet kan op de juiste manier gedragen in vrijwel alle soorten outfits een stijlvolle toevoeging zijn, je moet alleen wel een colbertje dragen. Veel mensen vinden een pochet ouderwets en alleen iets voor speciale soorten outfits, maar dan hoeft zeker niet zo te zijn. Wanneer je aandacht besteedt aan de manier van dragen en de soort pochet, dan hoeft het dragen van een pochet zeker geen probleem te zijn.
Juist voor een feestje heb je met een pochet direct een feestelijk resultaat zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen.

Zakelijk formeel outfit

In een zakelijk formele outfit, meestal gedragen naar vergaderingen, recepties of congressen, wordt een pochet steeds vaker gedragen. In dit soort outfits geldt dat de pochet meer een toevoeging is dan een opvallend accessoire. In de regel wordt het pochet hierbij gedragen in dezelfde kleur al het overhemd, mocht op het overhemd een subtiel patroon zitten kan ditzelfde patroon uiteraard terugkomen op de pochet. Vouw de pochet recht en strak, geschikte vouwen zijn bijvoorbeeld de Classic Flat Fold, Two Corner Up en Three Corner Up.

Zakelijk informeel outfit                                                                                         

Een informeel maar toch zakelijk outfit, gedragen tijdens bijvoorbeeld borrels en diners, kan een pochet gerust gedragen worden. Het pochet kan gecombineerd worden met de kleur van het overhemd, maar ook met andere accessoires zoals de stropdas of vlinderdas. De pochet mag meer opvallen dan in een formeel outfit, zorg er wel voor dat de kleuren passen bij de rest van het outfit. Een goede vouw voor een informeel zakelijk outfit is bijvoorbeeld de One Corner Up Fold of gewoon lekker makkelijk in het borstzakje van je colbert stoppen zonder te vouwen.

Casual

Een pochet in een casual outfit is echt een opvallend accessoire. De kleding leent zich uitstekend voor een uitbundig pochet die alle aandacht op eist. Uiteraard kan in een casual outfit het pochet ook gecombineerd worden met een eventuele stropdas, maar dat hoeft niet zo te zijn. Ook hier geldt dat de kleuren in van de pochet moeten passen bij de rest van het outfit.

Vaak wordt de pochet nonchalant in de borstzak gestoken, dit heet de Casual Fold. Om een leuk contrast te krijgen kun je ook kiezen om het pochet juist strak te vouwen, of met de puntjes omhoog.

Black Tie

Wanneer je in een smoking een pochet wilt dragen is er maar één mogelijkheid, een witte. De pochet wordt strak en glad gevouwen, meestal wordt gebruik gemaakt van een Classic Flat Fold of een variant hierop. Als je bij de uitnodiging van het gala een kleuradvies mee krijgt, bijvoorbeeld rood, dan kun je natuurlijk wel een rode pochet dragen.

Rokkostuum

In het rokkostuum is de pochet ook altijd wit. Naast de Classic Flat Fold wordt hier ook vaak gekozen voor de Three Corner Up Fold, dat staat erg stijlvol.

Over de Auteur

Businessme.nl is een webwinkel voor de zakelijke en stijlvolle man.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo