Schoenpoetsen - Artikelpost

Schoenpoetsen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 923 | Aantal woorden: 831 | Datum: | 0 commentaar

Het poetsen van glad lederen schoenen.

In dit artikel behandelen we de stappen die noodzakelijk zijn om je glad lederen schoenen goed te poetsen en te onderhouden. De eerste stap is eenvoudig; verwijder het losse vuil dat op de schoen zit. Dit kunt u er normaliter eenvoudig met een borstel af borstelen. Doe dit voorzichtig zodat er geen krassen op het leder ontstaan.

De tweede stap betreft het reinigen van het leder zelf. Dit kan met een reinigingslotion van bijvoorbeeld Saphir Medaille d'Or. Breng de Lotion aan met een doek en laat het 5 minuten intrekken. Indien u een keer een verkeerde kleur schoenpoets heeft gebruikt, dan kunt u in deze stap ook nog grondiger reinigen. Gebruik de Saphir Renomat om oude schoenpoets uit het leder te verwijderen.

Stap drie. Hier begint het echt poetsen. U kunt hier twee producten gebruiken; de schoencrème en een schoenwas. U hoeft niet altijd een crème en een schoenwas te gebruiken. Het is aan te raden om dit af te wisselen.

Smeer de schoencrème met een katoenen doek op uw schoenen. Let op dat u niet te veel gebruikt en smeer de crème goed uit. Laat het product 15 minuten intrekken en borstel het hierna goed uit met een borstel van paardenhaar. Dit haar is zacht en elastisch waardoor uw schoenen niet beschadigen.

 

Hierna kunt u de schoenwas aanbrengen. Gebruik hier voor altijd schoenpoets op basis van bijenwas; dit is de beste schoenpoets die er is omdat deze was in het leder trekt. Een was op basis van siliconen sluit het leder af waardoor het leder niet meer kan ademen. Dit verkort de levensduur van het leder en dus van uw schoenen. Breng de schoenwas aan met een natte katoenen doek en poets met stevige cirkel bewegingen. Gebruik wederom niet te veel en poets flink door. U voelt de was tijdens het poetsen harder worden. Laat de was wederom 15 minuten intrekken.  

 

Stap vier: poets uw schoenen eerst met een borstel van paardenhaar op. U zult zien dat de schoenen beginnen te glanzen. Indien u extra glans wenst, dan kunt u een nylon pantykous gebruiken om uw schoenen nog verder op te poetsen.  

 

Veel plezier met het poetsen van uw schoenen!

 Over de Auteur

Mekloris is gespecialiseerd in het schrijven van  artikelen over mode en mode accessoires. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[360 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo