Statig: zie er lang, sierlijk en prachtig uit op hakken - Artikelpost

Statig: zie er lang, sierlijk en prachtig uit op hakken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 981 | Aantal woorden: 775 | Datum: | 0 commentaar

 

Veel vrouwen hebben een echte obsessie met schoenen, deze zijn namelijk meer dan alleen functionele items, ze zijn een manier om stijl en vrouwelijkheid uit te drukken. Door het aantrekken van een paar prachtig ontworpen schoenen ondergaat elke vrouw een zichtbare transformatie. Een gewoon meisje kan door het juiste paar schoenen worden omgetoverd tot een zelfverzekerde schoonheid. Dat is tenminste waar de meeste jonge vrouwen op hopen als ze een weeksalaris uitgeven aan een het nieuwste model damesschoenen. Maar voor stijl is helaas meer nodig dan alleen een paar schoenen. Om als vrouw goed voor de dag te komen in een paar pumps met hoge hakken, is het essentieel om te weten hoe je op de juiste manier op hakken moet lopen. Een elegante houding en een zelfverzekerde manier van lopen zorgen namelijk voor een compleet plaatje. Maar hoe zorg je ervoor dat je dit voor elkaar krijgt?

Rechte rug

Dit is het meest vanzelfsprekende en ook het belangrijkste onderdeel van een goede houding. Met een lange, rechte rug komt de lengte van de benen het beste tot zijn recht, en komt de algemene indruk van een vrouw het meest elegant over. Dit is iets wat dansers bijvoorbeeld ook weten: door het verlengen van de lijnen van het lichaam zie je er automatisch mooier uit. Beeld je net als een danser in dat er een onzichtbaar touwtje vastzit aan je kruin dat door je ruggengraat loopt en je light omhoog tilt. Probeer je ruggenwervels zoveel mogelijk uit te strekken, en daarmee meer lengte in je rug te krijgen. 

Een mooie taille is een sterke taille

Hoge hakken accentueren de natuurlijke vorm van je lichaam en laten deze het beste tot zijn recht komen. Je benen komen beter uit door het aanspannen van de kuitspieren waardoor je benen meer gespierd lijken. Het licht intrekken van de navel
laat de taille slanker lijken en verbetert je houding. Dit is iets anders dan je buik dwangmatig ‘inhouden’. De borst en schouders blijven ontspannen terwijl je je navel een beetje intrekt tot onder de borstkast. Je zult er niet stijf uitzien maar juist soepel en sterk en met een stevig gepositioneerd midrif. Als je dit dagelijks doet, zorgt dit trucje er als bonus voor dat de buikspieren sterker worden waardoor je buik blijvend platter wordt. Door de betere stabiliteit rond je middel blijf je bovendien beter in balans zelfs op de hoogste hakken!

Schouders omlaag, kin omhoog

Veel van de pijntjes die we soms ervaren na het langduring lopen op hakken worden veroorzaakt door het optrekken van de schouders en het naar voren neigen van het hoofd. Het omhoog richten van je blik richting de horizon zorgt ervoor dat de schouderbladen zich meer richting de ruggengraat verplaatsen en dat verricht wonderen voor je houding. Stel je voor dat de deltaspieren van de schouders zwaar worden en laat ze naar achteren en naar beneden vallen. Verleng de hals door het vergroten van de ruimte tussen je oren en schouders. Dit heeft een verrassend ontspannende werking en geeft je bovendien de lichaamscontouren van een supermodel.

Stap zo licht als een ballerina

Bij het dragen van schoenen met een hoge hak, moet je op de bal van je voet balanceren en op je tenen lopen als een balletdanseres. Oefen dit en wieg mee met je heupen als je over straat loopt. Op deze manier voel je het middelpunt van de zwaartekracht terwijl je loopt, en heb je bovendien minder de neiging om je schouders naar voren te trekken.
Oefen thuis je loopje en voor je het weet hebben jij en je schoenen van de wereld zowaar een catwalk gemaakt!

 

Over de Auteur

Ik ben altijd op zoek naar de laatste trends op het gebied van damesschoenen, en alles wat met schoenen te maken heeft!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Acaza -Praktisch Schoenenrek - voor 12 paar schoenen - Metaal - Zwart
Acaza -Praktisch Schoenenrek - voor 12 paar schoenen - Metaal - Zwart

€ 18,99
Toon product

Luxe Winter Handschoenen Met Touch Tip Gloves - Fietshandschoenen Touchscreen Gloves - Voor Fiets/Scooter/Sporten/Wandelen - Winddicht Met Heerlijk Warme Fleece Voering -  Winterhandschoenen - Voor Dames - Small - Blauw
Luxe Winter Handschoenen Met Touch Tip Gloves - Fietshandschoenen Touchscreen Gloves - Voor Fiets/Scooter/Sporten/Wandelen - Winddicht Met Heerlijk Warme Fleece Voering - Winterhandschoenen - Voor Dames - Small - Blauw

€ 12,95
Toon product

Shoefresh opod Schoenverfrisser & Schoenendroger - Geurvreters voor schoenen – Schoendroger - Wit
Shoefresh opod Schoenverfrisser & Schoenendroger - Geurvreters voor schoenen – Schoendroger - Wit

€ 135,00
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo