Stropdas dragen, waarom en hoe doe je dat? - Artikelpost

Stropdas dragen, waarom en hoe doe je dat?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1178 | Aantal woorden: 670 | Datum: | 0 commentaar

Stropdas dragen, waarom en hoe?

Iedereen kent wel de stropdas, vaak gedragen door zakenmensen tijdens werktijd en besprekingen. Waarom zou je eigenlijk een das dragen en wat is nu de juiste manier van het dragen van een das. Lees dit artikel om goed voor de dag te komen met een stropdas om. Je kunt dan direct zelf aan de slag met een eigen stropdas.

Waarom een stropdas?

De eerste reden om een das te dragen is de status die dit uitstraalt, de drager geniet bij anderen onbewust meer status en begrip dan mensen die geen das dragen.   Natuurlijk doe je het vooral voor jezelf, omdat jezelf graag een stropdas draagt maar daarmee zorg je ook direct voor een bepaalde uitstraling, tenminste meteen traditionele das. Onbewust willen mensen in het zakenleven sneller zaken doen met mensen die een stropdas dragen, dit komt omdat deze mensen uitstralen meer verstand van zaken, sociale status en respect hebben dan collega’s zonder das.
Een tweede reden is om jezelf te kunnen onderscheiden tussen collega’s of concurrenten. Als je een goede combinatie tussen stropdas en pak of overhemd hebt spring je er al snel uit. Natuurlijk moet je er wel op letten dat de kleuren en patronen goed bij elkaar passen, een roze overhemd en een groene stropdas valt wel op maar geeft het totaal verkeerde signaal af.
Kies een goede das die past bij je persoonlijkheid, lekker frivool of juist klassiek en bijvoorbeeld dun of juist gehaakt, allemaal keuzes die je kunt maken.

Hoe draag ik een das en waar moet ik op letten?

Het dragen van een das kan een outfit maken of breken, als eerste moet je er op letter dat je altijd kiest voor de juiste stof en dikte van de das. Het dragen van een zijden das heeft vrijwel altijd de voorkeur, dit geeft aan dat je bewust bezig bent met presentatie en dat je aandacht besteedt aan je uiterlijk. Mensen koppelen dit onbewust aan prestaties op werk of tijdens projecten.


Een tweede waar je op moet letten is de dikte van de knoop, dit heeft weer te maken met het postuur van de drager. Er zijn duizenden verschillende knopen maar in de praktijk worden er maar een paar vaak gebruikt. Een brede knoop, zoals de windsor of halve windsor, zijn geschikt voor mensen met een dikkere nek en rond gezicht. Een smalle knoop past weer meer bij mensen met een smal gezicht en smal postuur. Tegenwoordig zijn er ook verschillende formaten stropdassen, hoe smaller de das hoe smaller de knoop moet zijn.


De das moet goed combineren met de kleur en de stof van het overhemd, een wit overhemd en een zwarte das is altijd wel een goede combinatie maar is ook vrij saai, aan de andere kant is het ook weer niet aan te raden om een das met stripfiguren naar een vergadering te dragen. Een subtiel streepje of stipje kan vaak prima. Probeer ook altijd om een druk design op de das te combineren met een effen overhemd en andersom, anders wordt het al snel een kermis van kleuren.


De stropdas moet ook op de juiste lengte gedragen worden, een te korte das geeft al snel iets clownesk en een te lange das geeft juist iets slonzigs. Een goed geknoopte das hangt met de punt tegen of, bijna tegen, de bovenkant van de gesp van de riem, waarbij een eventuele dasclip iets boven het midden gedragen wordt. Andere maten zijn vaak afgekeurd.

 

Over de Auteur

Wij zijn gespecialiseerd in de verkoop van zakelijke accessoires

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Fako Fashion® - Stropdas - Effen - Satijn - 8cm - 145cm - Navy Blauw
Fako Fashion® - Stropdas - Effen - Satijn - 8cm - 145cm - Navy Blauw

€ 9,88
Toon product

Kledinghangers zwart anti slip 100 st met Fluweel en Inkepingen - Fluwelen Kleerhangers met Stropdas en Broeklat - Knaapjes - Metalen Haak - Velvet
Kledinghangers zwart anti slip 100 st met Fluweel en Inkepingen - Fluwelen Kleerhangers met Stropdas en Broeklat - Knaapjes - Metalen Haak - Velvet

€ 49,95
Toon product

Sorprese Stropdas met Pochet en Manchetknopen - Paisley Goud - 8cm - 100% Zijde - Pochette
Sorprese Stropdas met Pochet en Manchetknopen - Paisley Goud - 8cm - 100% Zijde - Pochette

€ 19,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[383 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[179 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo