FB pix Hoe maak je je stropdas schoon? - Artikelpost

Hoe maak je je stropdas schoon?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 5070 | Aantal woorden: 571 | Datum: | 0 commentaar

Een nieuwe stropdas gekocht en direct een vlek gemaakt? Of op je werk in de ochtend koffie gemorst over de stropdas heen. Hoe maak je hem dan schoon?
Lees de tips: Gebruik niet te veel water, vaak maakt dat de vlek alleen maar groter, dat is niet wat je wilt. Probeer de vlek droog te deppen met een schone absorberende doek, wrijf nooit over de vlek heen dit kan de das beschadigen en de vlek wordt alleen maar groter. dit is zeker bij zijde het geval. Gooi een zijde stropdas nooit in de wasmachine, de stof op de achterkant van de das heeft een andere krimpfactor dan de zijde voorkant van de das. Hierdoor krijg je vervelende en lelijke kreukels in de das die er nooit meer uitgaan. Bovendien is zijde veel te zacht voor de ruwheid van de wasmachine. Krijg je de vlek er echt niet uit, ga dan naar een stomerij, voor een paar euro maken zij de das schoon.

Vetvlekken of vlekken veroorzaakt door boter kunnen vaak makkelijk verwijderd worden met talkpoeder. Strooi talkpoeder royaal op de vlek en laat de das een nachtje liggen. Haal de talkpoeder er, niet met water, af en controleer of de vlek is verdwenen. Soms is het nodig om de behandeling meerdere keren uit te voeren voordat de vlek geheel verdwenen is. Het poeder neemt het vet vaak op.

Mocht de vlek er niet uitgaan is er nog een laatste mogelijkheid. Stop in een potje een laagje wasbenzine, rol de das luchtig op en doe deze in het potje. Doe de deksel weer op het potje en schud het potje met de das erin nu zodat de wasbenzine in de das trekt. Haal de das uit het potje en hang deze aan de punt van de smalle kant buiten op om te drogen. Laat de das goed drogen en uitwaaien, wasbenzine heeft een erg vervelende geur, dat is wel een nadeel van deze methode.

Als dit alles niet helpt zijn er nog twee laatste mogelijkheden, deze kosten echter wel geld. Er zijn verschillende chemische reinigingsmiddelen op de markt die goed werken op elk soort vlek. Check wel de gebruiksaanwijzingen of vraag de stomerij om advies of je de das mag behandelen met chemische middelen. Daarnaast is natuurlijk de eerder genoemde stomerij nog een optie maar deze heeft natuurlijk ook nooit de garantie om de das onbeschadigd en volledig te reinigen, het kost je maar een paar euro.

Stropdassen van polyester zijn meestal veel makkelijker te reinigen hierbij is vaak een beetje warm water al voldoende. Mocht dit niet helpen kun je altijd een beetje wasmiddel, zonder bleek, proberen. Ook voor polyester dassen zijn verschillende chemische reinigingsmiddelen te krijgen die vaak zonder problemen gebruikt kunnen worden, maar check voor de zekerheid altijd de gebruiksaanwijzing.


Mocht alles niet werken, dan rest je niets anders dan de das te vervangen, met een stropdas met en vlek wil niemand gezien worden. Met een goedkope stropdas is het vaak ook niet de moeite om veel energie te steken in het schoonmaken.

Over de Auteur

Alles over stijl en mode voor mannen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Skinny Stropdas Effen Zwart
Skinny Stropdas Effen Zwart

€ 8,49
Toon product

Sorprese Stropdas met Pochet en Manchetknopen - Paisley Goud - 8cm - 100% Zijde - Pochette - Cadeau
Sorprese Stropdas met Pochet en Manchetknopen - Paisley Goud - 8cm - 100% Zijde - Pochette - Cadeau

€ 19,99
Toon product

Sorprese Stropdas - Goud - 100% Zijde - Stropdassen voor heren - Cadeau
Sorprese Stropdas - Goud - 100% Zijde - Stropdassen voor heren - Cadeau

€ 16,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo