FB pix Stropdas strikken - Artikelpost

Stropdas strikken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1004 | Aantal woorden: 394 | Datum: | 0 commentaar

Hoewel het merendeel van de mannen dezelfde knoop gebruikt, zijn er naar verluidt liefst zo’n tachtig manieren om een stropdas te strikken. De meeste mannen gebruiken de four-in-hand manier om hun stropdas te knopen. Met uitzondering van kleine mannen is deze methode voor iedereen geschikt en ook bij vrijwel alle soorten overhemden kan hij worden toegepast. Naast de four-in-hand zijn de halve Windsor, de dubbele Windsor en de Manhattan enkele van de meest voorkomende knopen.

Geschiedenis
Achter veel van deze namen zit een interessante geschiedenis. Zo zou de naam ‘four-in-hand’ slaan op de vier teugels die vroeger gebruikt werden bij het besturen van een bepaald soort koets. De allereerste dubbele Windsor was eigenlijk ook een four-in-hand, maar de Hertog van Windsor, van wie de naam van de knoop is afgeleid, droeg zulke dikke zijden dassen zodat zijn knoop meer leek op wat we nu kennen als een Windsorknoop. Een afwijkende techniek van strikken is de bow-tie of vlinderknoop. Deze wordt vaak gedragen bij wat meer chiquere gelegenheden en wordt op ongeveer dezelfde manier gestrikt als de veters van een schoen.

Algemene tips
Ondanks het grote aantal verschillende technieken zijn er een aantal dingen om in het achterhoofd te houden bij het strikken van elke stropdas. Zo dient een das altijd te worden gestrikt met schone vingers. Daarnaast moet hij niet te los om de kraag zitten maar ook zeker niet te strak, moet het smalle deel nooit onder het brede deel uitsteken en moet de onderkant van het brede deel ongeveer tot aan de broekriem reiken. Tenslotte is het belangrijk om de knoop op de juiste plek te schuiven.

Hemd voor Hem
De wijzen waarop een stropdas gestrikt kunnen worden zijn dus eindeloos, maar toch bepalen maar enkelen hiervan het straatbeeld. Deze technieken zijn vaak eenvoudig en kunnen bij vrijwel alle stropdassen gebruikt worden. Hemd voor Hem, de webwinkel voor mannen, heeft een groot assortiment aan stropdassen die op alle van de meest gangbare manieren gestrikt kunnen worden.

Over de Auteur

Hemd voor Hem, de webwinkel voor mannen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo