Tijdloos schoeisel: espadrilles! - Artikel Post - Artikel Marketing

Tijdloos schoeisel: espadrilles!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: JennyL
Gezien: 1068 | Aantal woorden: 384 | Datum: Mon, 18 Apr 2011 | 0 commentaar

Ieder voorjaar zie je weer mensen op espadrilles lopen. Ondanks dat espadrilles letterlijk al eeuwen bestaan, blijven de stoffen schoentjes in de mode. Ze zijn er tegenwoordig in allerlei vrolijke kleurtjes en in verschillende stijlen: met of zonder bandjes om de enkel, met platte zolen of wedges. Espadrilles hebben een bepaalde zomerse allure en brengen visioenen van zonnig Spanje met zich mee. En wie wil er nou niet ronddartelen in de zon aan de Costa Brava!

Zoals je waarschijnlijk wel weet komen de originele espadrilles oorspronkelijk inderdaad uit Spanje, uit de provincie Catalonië om te precies te zijn. In de dertiende eeuw droegen de soldaten van de koning van Aragon deze stoffen schoenen al. Toentertijd hadden espadrilles zolen van touw verstevigd met teer. De originele espadrilles hadden bandjes om de enkel om te zorgen dat ze stevig bleven zitten, hoe ver er ook gelopen moest worden. Na verloop van tijd zijn de espadrilles meegebracht naar bijvoorbeeld de Zuid Amerikaanse koloniën, waar ze ook erg in trek waren onder het gewone volk. De espadrilles zijn echter pas echt populair geworden nadat toeristen ze meenamen van hun vakantie in Spanje en diverse modeontwerpers erdoor geïnspireerd werden. Hierdoor werden de espadrilles steeds weer van nieuwe looks voorzien, waardoor ze zich met gemak aanpasten aan het tijdsbeeld.

Tegenwoordig zijn er in Catalonië nog tal van winkeltjes die espadrilles verkopen – hetzij handgemaakt, hetzij massaproductie. De originele canvas exemplaren zijn nog steeds perfect voor een dagje aan het strand of om mee te nemen op vakantie. De nieuwere modellen, veelal met hogere (wedge-)hakken, zijn iets luxer en zijn vaak ook in diverse designer winkels te vinden. Ondanks dat er espadrilles zijn voor zowel mannen als vrouwen, zijn de vrouwenmodellen veelal innovatiever. De mannen-espadrilles blijven dichter bij het eeuwenoude design en blijven bekend staan om het comfort dat ze bieden. Maar ach, de formule werkt ten slotte al eeuwen. If it ain’t broken, don’t fix it!

 Over de Auteur

Ook Duo Boots heeft leuke espadrille-wedges voor dit voorjaar! Ze zijn tevens gespecialiseerd in schoenen voor brede voeten .

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo