Tips bij het kopen van een kinderbril - Artikel Post - Artikel Marketing

Tips bij het kopen van een kinderbril

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: ferry
Gezien: 454 | Aantal woorden: 1277 | Datum: Sun, 30 Nov 2014 | 0 commentaar

Uw kind moet zijn/haar eerste kinderbril dragen of heeft een nieuwe nodig. U wilt uw kind helpen bij de keuze en in de meeste gevallen moet u de bril betalen. U gaat mee met uw kind naar de opticien of kijkt of u kinderbrillen online kunt bestellen. Natuurlijk vertrouwt u op de kennis en ervaring van de opticien, maar is het niet beter om vooraf tips te lezen, denkt u. En dat is een verstandige keuze denken wij! Daarom gaan wij u hier een aantal tips geven zodat u van de soms honderden kinderbrillen, de beste kunt kiezen.

Als u een recept heeft gekregen van de oogarts dan is uw kind of bijziend of verziend. Het kan zijn dat uw kind de bril alleen overdag of in de avond moet dragen, of soms de hele dag. Er kunnen uitzonderingen zijn, bijvoorbeeld het afdoen bij het maken van huiswerk of het lezen van een boek. In ieder geval, uw kind moet uit de vele kinderbrillen er een dragen die stoer is en prettig zit. Want waarschijnlijk heeft uw kind op school gezien dat er grapjes en (pest)opmerkingen gedaan worden over andere klasgenoten die brillen dragen.

De stijl
Daarom vinden wij het belangrijkste de stijl. Kinderen zijn nog veels te jong en gevoelig om (pest)opmerkingen te verdragen, en zullen het dan ook eng vinden om de eerste keer met de bril naar school te gaan. Kijk dus vooral met uw kind naar kinderbrillen die ‘cool’ zijn. Houdt in gedachte dat dit eigenlijk de fase is van het overtuigen van uw kind om de bril te dragen. Er zijn zeker stoere monturen met hippe functies zoals meekleurende glazen die uw kind kunnen inspireren.

Vaak willen kinderen ook dezelfde bril die papa of mama ook draagt. Er zijn dan ook heel veel kinderbrillen die een volwassen montuur hebben.

Het materiaal

Kinderbrillen worden gemaakt van metaal of plastic. Vroeger kozen mensen vooral plastieken monturen, omdat deze langer mee gingen en niet zo snel gingen buigen. Een ander voordeel is dat plastieken monturen zeer licht zijn, iets wat voor kinderen ideaal is. Ook als je vroeger niet al te veel wilde betalen voor een kinderbril waren plastieken monturen de beste keuze.

Tegenwoordig maakt men ook metalen monturen die al deze eigenschappen en voordelen ook hebben. Niet alle metalen monturen hebben deze eigenschappen. Vraag dus aan de opticien of controleer goed of de voorkeur van uw kind deze eigenschappen heeft.

Er zijn ook kinderen die gevoelig zijn voor bepaalde materialen en stoffen zoals bijvoorbeeld nikkel, in dat geval zou u kunnen kijken naar hypoallergene kinderbrillen.

Welke glazen?

Iedere ouder is vast verstandig genoeg om in te schatten dat glas breekbaar en dus gevaarlijk is. Of het nou gewone glas of veiligheidsglas is, ze zijn beiden breekbaar. Ook zijn glas brilglazen zwaarder dan kunststoffen waardoor de comfort minder wordt.

De meeste opticiens verkopen geen glas brilglazen vanwege veiligheid en aansprakelijkheid, maar mocht je ze tegenkomen: absoluut niet kopen!

In plaats daarvan kunt u beter kijken naar kunststoffen brilglazen. Wij raden u aan om vooral te kijken naar Kodak kunststof glazen, deze brilglazen zijn zéér licht, kraswerend en zorgen voor een bredere kijkgebied.

Garantie

De brillen kan dan wel veilig zijn, kinderen blijven kinderen en kunnen behoorlijk wild worden tijdens het spelen. Het kan dus gebeuren dat de bril toch kapot gaat. Houdt hier rekening mee bij de aanschaf door een kinderbril te kopen waarbij de brillen kosteloos of tegen een kleine vergoeding gerepareerd of vervangen kunnen worden. Zorg ervoor dat in ieder geval het montuur en de glazen tegen de beste voorwaarden gerepareerd of vervangen zullen worden. Tip: maak afspraken over krassen en slijtage aan de glazen.

Reserve bril

Eigenlijk de beste tip die we kunnen geven is het aanschaffen van een reserve bril voor uw kind. Kinderen kunnen best ‘wild’ worden tijdens het spelen en als de bril dan stuk gaat heb je misschien wel een garantie, maar stel dat het kapot gaat op een zaterdagavond of tijdens de feestdagen. In dit geval kan je niet naar de opticien omdat deze wellicht gesloten zijn. Kinderen die sterk afhankelijk zijn van hun bril kunnen dan niet meer functioneren.

Om een goede deal te krijgen voor de reserve bril, raden wij aan om zowel de originele als de reserve bril tegelijk te kopen. Veel opticiens geven dan extra korting op de tweede bril. Uw kind heeft dan ook altijd meerdere kinderbrillen waaruit hij/zij kan kiezen.

Een kinderbril kopen voor uw kind(eren) kan soms best moeilijk zijn. Uw kind vindt de bril niet leuk, de glazen zijn te dun of te dik, uw kind heeft een bril uitgekozen maar die is niet verkrijgbaar voor het recept etc. 


Sommige kinderen moeten van de oogarts de bril alleen een deel van de dag dragen, anderen de hele dag, een beetje hetzelfde als een beugel. Kinderen die een bril nodig hebben, zijn of verziend of bijziend.

Omdat kinderen erg gevoelig zijn voor (pest) opmerkingen van andere kinderen is het erg belangrijk om op te letten op de stijl van de bril. Vooral de eerste keer is hierbij belangrijk. Gelukkig zijn er tegenwoordig leuke functies die uw kind toch kan overtuigen zoals meekleurende glazen en andere stoere functies. Ook willen kinderen graag op papa of mama lijken en ze zullen dan ook vaak vragen dat ze een bril willen die papa en/of mama ook draagt. Brillen verkopers spelen hier goed op in door volwassenen brillen ook te maken die kinderen kunnen dragen.

Ook belangrijk is het materiaal. Kinderen zijn speels en kunnen hierbij nogal wild zijn. De meeste monturen worden gemaakt van plastic of metaal. Vroeger waren vooral kunststoffen monturen aantrekkelijk omdat ze licht en minder snel breekbaar zijn. Tegenwoordig hebben metalen monturen deze eigenschappen ook. Vraag aan de opticien of dit geldt voor alle metalen monturen, want er zijn ook veel metalen monturen die deze eigenschappen nog niet hebben.

U heeft uw kind overtuigd om de bril te dragen door de leuke functies en look, maar na een tijdje kan hij het irritant vinden als het niet genoeg comfort heeft. Let dus al bij de aankoop op de comfort. Houdt er bijvoorbeeld rekening mee dat de neus van uw kind nog niet helemaal is ontwikkeld. Vraag aan de opticien een montuur van metaal, waarmee je de neusbrug kan verstellen.

 

De belangrijkste tips voor het kopen van een kinderbril staan hierboven vermeld. Toch is het beste advies: overleg met de oogarts en opticien, neem niet zomaar zelf besluiten. 

Over de Auteur

Ik ben een opticien en wil graag mensen dmv mijn teksten bewust maken over zaken die erbij komen kijken bij het kopen van kinderbrillen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo