FB pix Tips voor een stijlvolle outfit - Artikelpost

Tips voor een stijlvolle outfit

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1213 | Aantal woorden: 549 | Datum: | 0 commentaar

Helaas zien we vandaag de dag nog steeds mensen die niet weten waar een zakelijke outfit aan moet voldoen. Deze mensen trekken een pak aan, doen een stropdas om maar weten niet hoe ze de juiste combinatie maken. Hoe combineer je verschillende kleuren op de juiste manier, welke patronen kun je bij elkaar dragen en hoe moet je die combineren. In dit artikel hopen we uitleg te geven op deze vragen.

De juiste kleuren kiezen
Een belangrijk element in een outfit zijn natuurlijk de kleuren. De juiste kleuren in een outfit combineren kan een stijlvol resultaat geven. Kleuren uit dezelfde categorie bij elkaar dragen is altijd veilig. Hiermee wordt bedoeld dat bijvoorbeeld alle tinten blauw samen gedragen kunnen worden. Onder een donkerblauw jasje kan bijvoorbeeld een lichtblauw overhemd en een donkerblauwe stropdas gedragen worden. Voor een spannendere combinatie kan gekozen worden voor een stropdas of overhemd in een afwijkende kleur. In een blauw pak kan dit bijvoorbeeld wit zijn, maar ook roze, paars of rood.
Belangrijk is dat de kleuren met elkaar matchen, ga dus niet een felrood overhemd en een knalgroene stropdas dragen. Maar ook een opvallende stropdas met een opvallend overhemd combineren is niet altijd succesvol.

Combineren van patronen
Voor het combineren van patronen geldt een belangrijke vuistregel: combineer patronen met niet patronen. Het combineren van teveel patronen kan erg rommelig worden en dan wordt het in plaats van stijlvol juist vervelend. Als je een gestreept pak wilt combineren met een stropdas met strepen kun je daaronder het beste een overhemd in een effen kleur dragen. Het kledingstuk zonder patroon zorgt voor rust in de outfit.
Wanneer je meerdere patronen wil combineren geldt een andere vuistregel: combineer kleine met grote patronen. Wanneer je een gestreept overhemd en een gestreepte stropdas wilt dragen, zorg er dan voor dat de strepen van elkaar verschillen. Combineer in het geval van dezelfde patronen altijd verschillende diktes. Brede strepen met smalle strepen, grote ruiten met kleinere ruitjes, subtiele stippen met opvallende stippen. Op deze manier voorkom je dat de patronen in elkaar gaan overlopen en zorgt het kleinere patroon voor de rust. 
Bij het combineren van verschillende patronen gelden weer andere aandachtspunten. Wanneer het om grote patronen gaat moeten deze in dezelfde outfit ongeveer dezelfde grootte hebben. bij een gestreept overhemd kan best een geruite stropdas als de patronen ongeveer even groot zijn. Een grof geruite colbert combineren met een breed gestreepte stropdas is ook een goede combinatie. 

Eerst zien dan de deur uit
Een tip voor het dragen is om de outfit eerst te zien. Leg de kleding eerst bij elkaar neer of hang het op, op deze manier kun je gemakkelijk verwisselen van kleding. Begin met het colbert welke je wilt aantrekken, leg daar een overhemd in en vervolgens de stropdas. Je kunt nu gemakkelijk een kledingstuk weghalen en vervangen door een ander zonder dat je het elke keer aan en uit moet trekken.

 

Over de Auteur

Businessme.nl is een webwinkel voor zakelijke accessoires.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Kledinghangers zwart anti slip 100 st met Fluweel en Inkepingen - Fluwelen Kleerhangers met Stropdas en Broeklat - Knaapjes - Metalen Haak - Velvet
Kledinghangers zwart anti slip 100 st met Fluweel en Inkepingen - Fluwelen Kleerhangers met Stropdas en Broeklat - Knaapjes - Metalen Haak - Velvet

€ 31,60
Toon product

Skinny Stropdas Effen Zwart
Skinny Stropdas Effen Zwart

€ 8,49
Toon product

Hoppa! broekhangers ruimtebesparend - set van 4 -meerdere metalen broekenhangers - voor 5 broeken per stuk. S-vorm. anti-slip. garderobe. voor broeken. jeans. sjaals. handdoeken. stropdassen. zwart - Kleerhangers - Kledinghangers
Hoppa! broekhangers ruimtebesparend - set van 4 -meerdere metalen broekenhangers - voor 5 broeken per stuk. S-vorm. anti-slip. garderobe. voor broeken. jeans. sjaals. handdoeken. stropdassen. zwart - Kleerhangers - Kledinghangers

€ 17,95
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo