FB pix Tips voor laarzenonderhoud - Artikelpost

Tips voor laarzenonderhoud

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1203 | Aantal woorden: 403 | Datum: | 0 commentaar

Zweer jij ook steeds weer ‘nu wel’ goed voor je laarzen te zorgen, bij elk nieuw paar dat je koopt? Goed laarzenonderhoud vraagt dagelijks wat tijd maar is zeker de moeite waard als je lang van je mooie nieuwe laarzen wil genieten.

Sla bij het afrekenen van je laarzen meteen een aantal verzorgingsproducten in. Lederolie en waterproof-spray zijn essentieel, maar misschien heeft de verko(o)p(st)er nog andere geschikte producten in voorraad. Let op bij het kopen van olie, aangezien sommige soorten het leer blijvend donkerder maken. Als je tevreden bent met de kleur van je laarzen, zorg er dan voor dat je producten koopt die geen effect hebben op de kleur.

Ga vervolgens naar de schoenmaker en laat beschermplaatjes aan de neus en de hiel zetten. Dunne zolen kunnen verstevigd worden met een stukje extra rubber, voor dikkere zolen is dit wellicht niet nodig. De meeste schoenmakers hebben, indien nodig, ook materiaal om extra grip aan je zool toe te voegen.

Spray of smeer je laarzen waterproof voordat je ermee naar buiten gaat, en let hierbij vooral op de naad tussen zool en schoen, een kwetsbaar stukje. Houd het leer soepel door het regelmatig in te vetten met olie of schoensmeer.

Maak je laarzen regelmatig schoon en borstel modder en vuil er altijd goed af, omdat dit het leer kan beschadigen. Als het er niet afgaat met een doorsnee borstel, gebruik dan een vochtige doek. Zorg er ook voor dat je de stofresten er naderhand afborstelt aangezien stof het leer kan doen uitdrogen en zo barstjes kan veroorzaken.

Natte laarzen kun je het beste laten drogen met behulp van een laarzendroger, een nuttige investering als je vaak laarzen draagt. Laat leren schoenen of laarzen nooit drogen voor de kachel of open haard; intense warmtebronnen kunnen het leer uitdrogen en beschadigen.

Met dit soort maatregelen zullen je laarzen veel langer meegaan en krijg je dus veel meer schoen voor je geld. En onthoud: de schoenmaker is je vriend; het zal je verbazen hoe hij of zij met een paar simpele trucjes je laarzen er als nieuw kan doen uitzien!Over de Auteur

Op zoek naar nieuwe, perfect passende laarzen? Ga voor een uitgebreide collectie stijlvolle dameslaarzen en –schoenen in diverse kuit- en wijdtematen naar DUO online specialist in laarzen met smalle of brede schacht en smalle of brede schoenen. Because style is nothing without fit!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo