FB pix Uw voeten en dameslaarzen voorbereiden op bar winterweer - Artikelpost

Uw voeten en dameslaarzen voorbereiden op bar winterweer

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1016 | Aantal woorden: 606 | Datum: | 0 commentaar

 

Buiten verandert het weer en het wordt tijd om de slippers en sandalen op te bergen en de dameslaarzen tevoorschijn te halen van achter uit de kast. Maar voordat u de laarzen aantrekt moet u uw voeten en schoenen voorbereiden op barre weersomstandigheden. Winterse sneeuwbuien, ijs, strooizout en veranderende temperaturen kunnen hun tol eisen van uw voeten en laarzen dus het is tijd om u voor te bereiden zodat u geen last krijgt van scheurtjes en uitdrogingen die bij de lange wintermaanden horen. 

Als u voor, tijdens en na de winter voor uw voeten zorgt kunnen ze zacht, soepel en glad blijven. Door koud weer kunnen teennagels broos worden en door de droogte kunnen ook uw hielen en huid hard en droog worden. Start uw voorbereiding met een pedicure. Dit kunt u zelf doen of laten doen in een schoonheidssalon; laat uw voeten eerst weken in een voetenbadje zodat eelt zacht wordt, scrub uw voeten dan en smeer ze tot slot in met een vochtinbrengende crème die uw voeten heerlijk zacht houdt. 

U moet uw voeten niet alleen insmeren maar ook de juiste keuze sokken is belangrijk. Zorg ervoor dat uw sokken dik genoeg zijn zodat uw voeten lekker warm blijven op koude dagen. Katoenen sokken zijn geschikt voor de zomer maar sokken van synthetisch materiaal zijn warmer en daardoor geschikter voor de winter, dus leg de katoenen sokken weg en draag dikkere sokken. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw voeten en enkels veilig zijn als het glad is. Als het buiten glad is, loop dan voorzichtig en draag dameslaarzen die uw voeten en enkels beschermen. 

Laarzen zijn er niet alleen maar om je met warme en droge voeten van A naar B te verplaatsen door sneeuw en ijs. Ze kunnen hip en modieus zijn en een aanvulling op uw garderobe. Maar niemand vindt het leuk om naar afgedragen laarzen te kijken die dof en gebarsten zijn. Uw dameslaarzen goed verzorgen voordat het koude winterweer eraan komt kan ervoor zorgen dat ze soepel en mooi blijven, of ze nu van suède, leer of waterdicht materiaal zijn gemaakt. Strooizout, regen en schommelende temperaturen kunnen hun tol eisen van laarzen en daarom moeten ze goed worden verzorgd. Borstel de laarzen schoon van zout en sneeuw, maak de hakken schoon met een mild sopje en breng bij leren laarzen met een zachte doek een leerconditioner aan. Borstel bij suède vieze vlekken weg en gebruik een ruwe borstel om het leer en platte stukken weer op te ruwen. Bij waterdichte laarzen hoeft u alleen maar wat schoonmaakmiddel te gebruiken om vuil te verwijderen. Als u uw laarzen inspuit met waterafstotende spray kunt u voorkomen dat ze erg nat worden. 

Uw voeten en laarzen zorgen ervoor dat u in de winter lekker warme en droge voeten houdt. Het is belangrijk dat u uw voeten en laarzen nu voorbereidt op de winter zodat u ook tijdens de koude wintermaanden zachte voeten en mooie schoenen houdt. Door uw dameslaarzen voor te bereiden en te verzorgen zorgt u er ook voor dat ze mooi blijven tot het volgende seizoen en dat uw voeten er klaar voor zijn als de sandaaltjes weer aan kunnen.

Over de Auteur

Sanne Velthuis

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo