Veiligheid voorop? Wegwijs met werkkleding! - Artikelpost

Veiligheid voorop? Wegwijs met werkkleding!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 354 | Aantal woorden: 764 | Datum: | 0 commentaar

Brokken maken doe je maar in je vrije tijd. In ieder geval niet op de werkvloer! Zorg er daarom voor dat je uitrusting - en die van je collega’s/werknemers - aan alle eisen voldoet. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ja, da’s een cliché, maar wel eentje met een kern van waarheid. Wees daarom op iedere situatie voorbereid door kleding te dragen die je lichaam op cruciale punten beschermt. Zo zijn er manieren om te voorkomen dat er splinters, vonken en scherven in je ogen vliegen en accessoires die ervoor zorgen dat je je vingers niet brandt. Aan alles is letterlijk en figuurlijk wel een mouw te passen. Lees daarom precies wat je nodig hebt om zonder kleerscheuren je werkvloer te verlaten.

Hoofd koel houden

Op plaatsen waar zwaar materieel gebruikt wordt en/of arbeid op grote hoogte plaatsvindt, is het beschermen van je hersenpan extra belangrijk. Daarom draag je natuurlijk een veiligheidshelm! Wanneer direct gevaar niet zozeer aan de orde is, kan een pet ook handig zijn. Zeker wanneer hier het logo van het bedrijf waar je werkzaam bent op prijkt, zodat collega’s én buitenstaander direct kunnen zien dat ze met een medewerker van jouw firma te maken hebben. En je hoofd warm houden is minstens zo belangrijk in de buitenlucht en/of in koud eopslagplaatsen. Daar zijn mutsen in allerlei soorten en maten voor uitgevonden.

Oog om oog

Splinters en vonken kunnen zeer funest zijn voor je ogen. Toegegeven, je had ons vast niet nodig om je dat te vertellen. Hoe het ook zij, kies een veiligheidsbril uit die goed overeenkomt met de vereisten voor jouw beroepsgroep. Ook lasmaskers en andere gelaatsschermen zijn manieren om je ogen en de rest van je gezicht te beschermen. Lopen je longen gevaar door de stoffen waar je mee omgaat? Dan doe je er goed aan om een veiligheidsbril met een filtermasker te combineren.

Wie de schoen past…

...controleert eerst of die wel stevig genoeg is. Mocht er iets op je tenen vallen, dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat je zo min mogelijk kans loopt op breuken en kneuzingen! Onderschat daarom niet het belang van degelijke werkschoenen. In de bouw, scheepvaart en installatietechniek zijn ze onmisbaar te noemen. Je kunt zelfs kiezen voor exemplaren van waterafstotend leer om het draagcomfort zo hoog mogelijk te houden. Maak bewust je keuze om het type schoeisel te vinden dat volledig aansluit bij je werkzaamheden!
Over de Auteur

Lees de leuke blogs van Delftechniek

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo