FB pix Voor iedere gelegenheid het ideale pak. Enkele stijltips. - Artikelpost

Voor iedere gelegenheid het ideale pak. Enkele stijltips.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1037 | Aantal woorden: 1003 | Datum: | 0 commentaar

Kledingvoorschriften; er zijn er te veel om op te sommen. Of U nu verwacht wordt in zakenkostuum, informele kledij of formele kleding voor overdag, het kan soms enorm moeilijk zijn om met zekerheid te weten wat te dragen op bepaalde evenementen. Iedereen wil er immers graag bijhoren, en niemand wil beschouwd worden als diegene die de kledingvoorschriften niet naleeft. Dit artikel biedt een helder overzicht van de verschillende kledingvoorschriften, zodat U gegarandeerd de juiste keuze kan maken op aankomende evenementen.

 

Nette kleding voor overdag

 

De formele kleding voor overdag zijn voornamelijk ochtendjassen, vesten en gestreepte broeken voor mannen, en geklede jurken voor vrouwen. Mannen dragen gewoonlijk formele overdagskleding volledig vervaardigd uit hetzelfde materiaal en vaak in het grijs, wat ook wel “Morning Grey” genoemd wordt. Dit soort kleding wordt voornamelijk gedragen op bruiloften en races.

 

Formele kleding

 

“Formele kleding” omvat elegante kledij geschikt voor sociale gebeurtenissen zoals bruiloften, tuinfeesten of diners. In het Westen betekent dit meestal het dragen van zwart- en wit outfits, maar dit is ondertussen ook de standaard geworden elders in de wereld.

White-tie

“White-tie” gelegenheden zijn speciale evenementen waarop mannen verzocht worden formele kleding te dragen zoals een rokkostuum, formele broek, gestreepte broek, witte strik, witte gilet en smokingoverhemd met openstaande boord, manchetknopen en lederen lakschoenen. Met betrekking tot dames worden verscheidene types jurken, inclusief avondjurken en trouwjurken, als “White-tie” kledij beschouwd.

 

Black-tie evenementen

 

Op “Black-tie” gelegenheden worden mannen verwacht in een smokingkostuum, gestreepte broek, een smokingoverhemd met openstaande of geplooide kraag, een zwarte vlinderdas, een zwarte gilet, zwarte lederen formele schoenen en manchetknopen. Dames wordt een ruime keuze aan kledij toegelaten, waaronder cocktailjurken, kleine zwarte jurken en avondjurken.

 

Semi-formeel

 

Semi-formele kleding is een benaming voor de verschillende soorten kledingstukken die kunnen gedragen worden op evenementen die het midden houden tussen formeel  en informeel. Voorafgaand aan zes uur ‘s avonds worden mannen volgens de semi-formele kledingvoorschriften verzocht een zwarte blazer met gestreepte broek te dragen. Later op de avond worden de “Black-tie” voorschriften opnieuw opgelegd. Dames dragen gewoonlijk cocktailjurken op semi-formele evenementen, vermits lange avondjurken als formele kleding worden beschouwd.

 

Stijlvol en informeel

 

Elegante informele kledij valt moeilijk te definiëren, en kan verschillende betekenissen hebben voor verschillende mensen. Voor mannen betekent dit meestal een geklede broek, hoewel sommige stijlvolle informele evenementen ook chino’s accepteren. Een overhemd met lange mouwen wordt eveneens verwacht, met of zonder das. Stijlvolle instapschoenen  schoenen zijn een populaire keuze, evenals sportjassen en blazers.

Over de Auteur

Hendrik Mulder schrijft over allerlei onderwerpen, inclusief gelegenheidskleding en kledingvoorschriften.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo