Waar op te letten bij het kopen van een trouwpak - Artikelpost

Waar op te letten bij het kopen van een trouwpak

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1620 | Aantal woorden: 531 | Datum: | 0 commentaar

Bij een huwelijk gaat vaak de aandacht uit naar de jurk van de bruid. Daar is niets mis mee, zij het niet dat de bruidegom ook een prachtig pak heeft aangeschaft.
Bij het kopen van een pak komt veel kijken. Want voor welke kleur ga je? Wat is de maat van je pak, je overhemd of je kostuum? Welke stof heeft de beste kwaliteit? Kan je ook accesoires dragen bij je pak? Dit zijn zomaar een aantal vragen die door het hoofd van een toekomstige echtgenoot kunnen spoken..

Voor sommige mannen is het kopen van een pak een uitje naar de snoepwinkel. Ze weten precies wat ze willen en dragen voor hen werk misschien ook wel dagelijks pakken. Er is echter ook een groot deel mannen die nog nooit een pak heeft gedragen. Speciaal voor deze laatste categorie een aantal tips voor het kopen van een trouwpak voor heren.

1. Mannelijk en vrouwelijk gezelschap
Is de dag aangebroken dat je een pak uit gaat kiezen? Neem dan zowel een vrouw als man mee naar de winkel. Zij kunnen beide advies geven en hebben hun eigen
kijk op een kostuum.

2. Laat je opmeten
Ook al weet je je maten, het is altijd goed om ze nog eens op te meten. Het meest belangrijke element van een pak is immers de pasvorm.

3. Wanneer zit een pak goed?
Het pak moet zonder moeite dicht kunnen. Maar er moet ook niet teveel ruimte in het jasje zitten. Ga er van uit dat een vuist tussen je borst en het jasje perfect is. Hier gaat het er natuurlijk ook om wat je zelf het prettigst vindt. Als je je armen naar beneden laat hangen moet je de onderkant van het jasje kunnen vastpakken. Laat je armen los hangen, en krul dan je handen omhoog. De manchetten zouden het midden van elke palm moeten raken. In de meeste jasjes zitten schoudervullingen. De schoudervullingen mogen niet voorbij je eigen schouders uitpuilen. Als dit wel het geval is dan is het pak gewoonweg te groot. Je armen moeten makkelijk door de mouwen passen, maar als je je armen de lucht in gooit moet je jasje aan de achterkant niet te veel omhoog gaan. De mouwen moeten strak maar comfortabel zijn. Je moet je handen gemakkelijk in je zakken kunnen laten glijen. Als dit moeilijk gaat dan is de broek te klein. Ook hier geldt; strak maar comfortabel. Wanneer je recht staat, zouden de broekspijpen op de bovenkanten van je schoenen moeten rusten.

4. Kleermaker
Een pak is het mooist wanneer hij op maat is gemaakt. Vraag na wat de kleermaker van de winkel kan aanpassen.

5. Passen!
Ga nooit weg zonder het pak (na aanpassingen) nog een keer gepast te hebben.

Over de Auteur

.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[373 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[170 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo