Waarom breien weer helemaal hip is - Artikelpost

Waarom breien weer helemaal hip is

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 191 | Aantal woorden: 701 | Datum: | 0 commentaar

Breien; een hobby die lange tijd in verband werd gebracht met ouderen, moeders en oma’s. Vroeger was het een manier om geld te besparen op kleding, warmhouders of dekens. Tegenwoordig is breien echter helemaal ‘hot’ en worden er de mooist ‘fashionable’ items van gemaakt. Als zelfs wereldberoemde sterren als Demi Lovato, Kristen Stewart en Ryan Gosling breien, waarom zou jij het dan NIET doen!? Waarom zij zijn begonnen met breien? In dit artikel vertellen we je er meer over!

Fashion statement

Er zijn verschillende redenen waarom ook wereldberoemde sterren kiezen voor het breien van sjaals, truien en mutsen. Voor sommigen is het tijdverdrijf, anderen beschouwen het als het ‘nieuwe yoga’ en weer anderen doen het om een statement te maken tegen de fashion industrie. Hiermee proberen ze aandacht te vragen voor kinderen die werken in fabrieken onder erbarmelijke omstandigheden. Ook de hoge prijs is hierbij vaak onderwerp van gesprek.

Het is een creatieve uitlaatklep

Uit een onderzoek van de Craft Yarn Council (CYC) blijkt dat 65% van de breiende respondenten het leuk vindt omdat het een creatieve uitlaatklep is. Zij beschouwen breien als een heerlijke ontspannen activiteit na een drukke dag op kantoor of een volle dag in het huishouden. Het geeft rust en een moment van zelfreflectie. Ook wordt in dit onderzoek aangegeven dat het humeur vaak sterk verbeterd, terwijl het gevoel van stress en gejaagdheid verdwijnt.

Voor velen is het gevoel van voldoening en voltooiing een stimulerende factor om te breien. Het afmaken en dragen van gebreide spullen vormt een laatste reden die het creatieve proces in leven houdt. En hoe gaaf is het nou om te kunnen zeggen dat je die trui zelf gemaakt hebt wanneer je vrienden of vriendinnen vragen waar je die vette trui gekocht hebt!?

Beginnen is erg gemakkelijk

Doordat er op het internet duizenden verschillende patronen beschikbaar zijn, is het erg gemakkelijk om te beginnen met breien. Het enige dat je ervoor nodig hebt is twee breinaalden en een bol wol.  Vervolgens kun je eindeloos spelen met de kleuren, patronen of texturen die je gebruikt bij het breien van je nieuwe trui, muts of sjaal! Geen idee hoe je steken opzet? Youtube is je vriend!

Gebruik gepersonaliseerde naamlabels

En met de kerst in aantocht is het natuurlijk heerlijk om een zelfgebreide kersttrui (of muts voor de minder snelle breier) cadeau te doen! Via een website die gepersonaliseerde labels verkoopt kun je verschillende etiketten kopen die je in de trui kunt naaien. Of je nu een leuke tekst op het etiket van de trui wilt zetten (zoals een kerstboodschap) of een klein label met je eigen naam erop wilt gebruiken, je vindt het op internet. Hiermee maak je je zelfgebreide trui, sjaal, muts of dekentje echt compleet.

Je hebt er je leven lang profijt van

Breien is een vaardigheid die zeker ook op latere leeftijd erg van pas kan komen. Het bespaart geld, je hebt altijd wel een nieuw project om aan te beginnen en in tijden van nood kan het altijd handig zijn om overweg te kunnen met (brei)naald en draad. Hierdoor hoef je niet direct een nieuwe trui te kopen, maar ben je in staat om kleren, sjaals of dekens zelf te repareren. Zo bespaar je geld én je verlaagt je stress; win-win dus!Over de Auteur

Beverly Duister is een professionele gym trainer en schrijver. Ze deelt graag tips over gezondheid en fitness. Deze keer kwam ze met een sportgerelateerd artikel en vertelde ze hoe ze zich moest voorbereiden voordat ze bij een sportclub ging.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[132 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo