FB pix Waarom is het dragen van bedrijfskleding goed - Artikelpost

Waarom is het dragen van bedrijfskleding goed

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 381 | Aantal woorden: 990 | Datum: | 0 commentaar

Bedrijfskleding is overal om ons heen. In vrijwel alle winkels, restaurants, hotels of bijvoorbeeld als de reparateur langs komt voor de cv ketel zie je mensen in bedrijfskleding. Bedrijfskleding kan belangrijk zijn voor je bedrijf omdat het de uitstraling van je bedrijf verbetert of omdat het je werknemers veiliger maakt. Bij het overwegen van bedrijfskleding is het belangrijk dat je goed voor ogen hebt wat je als bedrijf wilt uitstralen. Ga je voor een hele zakelijke uitstraling of toch voor een meer toegankelijke, casual look? Ook moet er bij het kiezen van bedrijfskleding goed nagedacht worden over de functionaliteit van de kleding. Je wilt in ieder geval niet hebben dat je werknemers zich niet lekker voelen in de kleding of dat ze zich door de kleding gehindert voelen in hun werk. Zorg dus dat je goed voor ogen hebt wat het beoogde doel van de werkkleding is. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van waarom het hebben van bedrijfskleding goed kan zijn voor je bedrijf.   
Veiligheid

De belangrijkste functie van bedrijfskleding is de veiligheid. Afhankelijk van het werk dat je werknemers verrichten is de bedrijfskleding ervoor om te zorgen dat je werknemers tijdens hun werk goed beschermt zijn en dat ze dus veilig hun werk kunnen uitvoeren. Kies er bij het uitzoeken van beschermende kleding nooit voor om te besparen op de veiligheid. De gezondheid van je werknemers gaat natuurlijk boven alles en dat kun je niet riskeren om geld te besparen. Wanneer een werknemer door gebrekkige beschermende kleding op het werk gewond raakt kan dit buiten het persoonlijk drama ook hoog in de kosten lopen. Een gewonde werknemer kan immers geen werk verrichten maar ontvangt wel nog salaris. Ook zullen bedrijfsongevallen als gevolg van gebrekkige kleding de werksfeer onder alle werknemers sterk kunnen verpesten. 

Professionaliteit

Een ander voordeel van bedrijfskleding is dat het kan bijdragen aan een professionele uitstraling voor je bedrijf. Je zorgt ervoor dat al je werknemers er goed uitzien en je laat zien dat binnen jouw bedrijf overal aan gedacht wordt. Het hebben van bedrijfskleding zorgt voor uniformiteit. Je bedrijf is geen los zand van mensen die allemaal hun eigen kledingstijl hebben maar juist een net geheel. Dit zal al bijdragen aan het teamgevoel binnen de werknemers omdat de bedrijfskleding er voor zorgt dat iedere werknemer er hetzelfde uitziet en dus onderdeel is van hetzelfde team. Voor klanten zorgt deze uniformiteit voor herkenbaarheid. Herkenbare bedrijfskleding met of zonder logo kan je bedrijf zichtbaarder maken op straat en zo het merk versterken.  


Verschillende soorten bedrijfskleding

 

Er zijn verschillende soorten bedrijfskleding waar je als bedrijf uit kan kiezen. Afhankelijk van de werkzaamheden die je werknemers verrichten zul je de bedrijfskleding daar op af moeten stellen. Zo heb je werkkleding. Dit is de functionele kleding die vooral praktisch moet zijn. Werkkleding is vooral bedoeld voor beroepen waar praktisch werk gedaan wordt. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de kleding van Helly Hansen. Deze kleding is vooral gemaakt om praktisch te zijn. Zo is er nagedacht over het aantal zakken en over hoe comfortabel de kleding is. Helly Hansen jassen zijn bijvoorbeeld een optie voor functionele buiten werkkleding. Verder bestaat er ook representatieve bedrijfskleding. Dit is bedrijfskleding die er voor zorgt dat iedereen in het bedrijf er netjes en representatief uitziet. Deze kleding wordt vaak gebruikt in de zakelijke dienstverlening. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pakken. Een andere soort bedrijfskleding is promotiekleding. Promotiekleding heeft echt als doel om het bedrijf meer zichtbaarheid te geven. 


Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie over verschillende onderwerpen te delen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo