FB pix Waarom zijn dameslaarzen zo populair? - Artikelpost

Waarom zijn dameslaarzen zo populair?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1441 | Aantal woorden: 542 | Datum: | 0 commentaar

Er zijn vele redenen waarom dameslaarzen zo populair zijn geworden. Ze zijn sexy, stylish en soms een beetje wild. Kortom, je kunt er makkelijk een zekere attitude mee uitstralen. En, en dit is misschien wel het belangrijkste: ze zijn ook nog comfortabel en lekker warm, vooral tijdens de koudere maanden. Bovendien kun je ook nog kiezen uit een enorm aanbod, met verschillende kleuren en stijlen. Veel vrouwen weten niet dat laarzen met hoge hakken beter makkelijker lopen dan ‘gewone’  schoenen met hoge hakken. Daarom zijn laarzen met hakjes ook een goed startpunt als je nog niet zoveel ervaring hebt met lopen op hoge hakken.

Shoppen voor laarzen kan nog wel eens lastig zijn – ze moeten namelijk niet alleen om je voet passen, maar ook om je been! Ieder mens heeft andere kuiten, en daarom zou de pasvorm van iedere laars eigenlijk ook verschillend moeten zijn om de perfecte fit te garanderen. Nog een reden waarom laarzen zo populair zijn, is dat ze vooral voor vrouwenvoeten gemaakt worden. Dit is wat overduidelijk uiteraard, maar het is natuurlijk wel een belangrijke factor. De laarzen zijn veelal gemaakt van leer of een materiaal wat hierop lijkt, al is echt leer wel het populairst. Geen enkel ander materiaal kan het comfort en de stijlvolle uitstraling van leer evenaren.

Naast laarzen met hoge hakken zijn ook laarzen met platte(re) zolen erg populair. Dit soort laars is perfect als je van plan bent veel te lopen. Je kan dan goed stevig doorstappen zonder last van je voeten te krijgen. Sommige van deze laarzen hebben een dikke, stevige zool, wat wat extra lengte kan geven en ook een goede balans. Dit zijn laarzen met wat meer attitude en stoerheid. Andere soorten laarzen zijn bijvoorbeeld de stiletto-laarzen tot op de knie, veterlaarzen met hoge hakken en overknee laarzen.

Dameslaarzen worden gebruikt door mensen uit alle verschillende milieus. Ze worden bijvoorbeeld ook gedragen door mensen werkzaam voor defensie of de politie. Ze stralen een combinatie van elegantie en proffesionaliteit uit, maar ook comfort en gebruiksvriendelijkheid. Of je nou gaat marcheren in de woestijn of gaat skieën – er zijn weinig kledingstukken die net zo comfortabel en veelzijdig zijn als laarzen. Laarzen zijn al in trek sinds eind 19e eeuw – er waren toen al wandellaarzen, arbeids-laarzen, beschermende laarzen en specialistische laarzen.

Zoals al eerder vermeld zijn er veel verschillende stijlen laarzen beschikbaar – het is dus niet moeilijk ze te combineren met je outfit van de dag. Ondanks dat damerslaarzen al een tijdje bestaan, kwamen ze pas rond 1950 in trek als mode-accessoire. Het fijnste van deze ontwikkeling is dat het tegenwoordig niet moeilijk is om een paar laarzen te vinden die precies bij jou en je budget past. In tegenstelling tot wat sommige mensen geloven, hoeven laarzen heus niet altijd superduur te zijn. Met een beetje tijd en geduld kun je zeker weten een goede koop vinden!

 Over de Auteur

Jenny L.
Op zoek naar nieuwe, perfect passende schoenen? Ga voor een uitgebreide collectie stijlvolle dameslaarzen en –schoenen in diverse kuit- en wijdtematen naar DUO, online specialist in laarzen met brede schacht en smalle of brede schoenen. Because style is nothing without fit! DUO: wereldwijd marktleider in brede schacht laarzen, smalle schacht laarzen, brede schoenen, smalle schoenen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo