FB pix Wat zijn de eigenschappen van een goed paar dameslaarzen? - Artikelpost

Wat zijn de eigenschappen van een goed paar dameslaarzen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1260 | Aantal woorden: 627 | Datum: | 0 commentaar

De criteria waaraan een goed paar laarzen moet voldoen hangt volledig af van de situaties waarin de laarzen gedragen zullen worden, en aan persoonlijke voorkeur. Veel vrouwen kiezen voor een verscheidenheid aan laarzen die ze dan voor verschillende gelegenheden kunnen dragen. De beste manier om zo’n laarzencollectie op te bouwen en toch rekening te houden met je portemonnee, is om ieder seizoen een ander soort laars te kopen. Op die manier ben je uiteindelijk op alle omstandigheden voorbereid!

Voor extreem koud weer, nattigheid en sneeuw is het zeer belangrijk dat de laarzen goed gevoerd zijn met fleece, wol of bont-achtig materiaal en dat ze waterresistent en vrij hoog zijn zodat je droge voeten houdt zelfs als je door een dikke laag sneeuw banjert. Het is ook handig als de laarzen nog de ruimte hebben om je broek erin te stoppen zodat die ook droog blijft. Op deze manier hou je ook meteen de sneeuw buiten je laars! Een rubberen zool zorgt ook voor optimale isolatie en de juiste hoeveelheid wrijving als je over het ijs moet lopen.

Lange afstandswandelaars en hikers hebben natuurlijk speciale behoeften wat betreft laarzen. Comfort is belangrijk, anders krijg je halverwege last van je voeten of eeltvorming of andere problemen, waardoor de wandeling een behoorlijk nare ervaring kan worden. Het schoeisel dient ook relatief licht te zijn, zodat je er lang mee kunt lopen. Voor hete zomerdagen is goede ventilatie een must om geen zweetvoeten te krijgen. Waterafstotendheid is een goede eigenschap die je extra zult waarderen als je onderweg modderpoelen tegenkomt of door een stroompje heen moet ploegen, of voor wanneer het begint te hozen. De zool moet een goed profiel hebben voor het lopen over ruw terrein, modderige paden en glad steen. Wandelschoenen moeten ook goede ondersteuning geven aan je enkel zonder te strak of te stijf te zijn.

Laarzen zoals UGGs zijn erg populair omdat ze door hun schapenwollen voering erg warm zijn. Het zijn net pantoffels, en het voornaamste doel van dit soort laarzen is comfort. Ze zijn uiteraard gewoon buiten te dragen, al is het niet aan te raden om ermee door de modder te ploegen of ze nat te laten worden. Ze hebben een hoge bovenkant die omgevouwen kan worden, een stevige platte zool en ruwe naden.

Als laarzen slechts gedragen worden voor hun modieuze uiterlijk, is het belangrijk dat ze er gewoon stylish en mooi uit zien. Comfort is dan vaak niet echt aan de orde, aangezien veel vrouwen best wat comfort willen opofferen om er mooi uit te zien. Toch zijn er ook genoeg mooie, modieuze laarzen die ook comfortabel zijn. Deze kunnen hoog, middenhoog of laag zijn, met hoge of juist lage hakjes, of helemaal plat. Een platte zool staat vaak wat stoerder en meer casual, terwijl een hogere hak wat sexier is en meer formeel. Vaak bieden modieuze laarzen alleen geen echte bescherming tegen de elementen en kunnen ze snel beschadigen in slechte weersomstandigheden – plus, je voeten kunnen er erg koud in worden! Daarom is het het beste om ze alleen te dragen voor de korte afstand tussen je auto en de voordeur.

 

Over de Auteur

Jenny L.
Op zoek naar nieuwe, perfect passende schoenen? Ga voor een uitgebreide collectie stijlvolle dameslaarzen en –schoenen in diverse kuit- en wijdtematen naar DUO, online specialist in laarzen met brede schacht en smalle of brede schoenen. Because style is nothing without fit! DUO: wereldwijd marktleider in brede schacht laarzen, smalle schacht laarzen, brede schoenen, smalle schoenen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo