Welke haardroger kan je het best kiezen voor jouw hotelkamer of logiesfaciliteiten? - Artikelpost

Welke haardroger kan je het best kiezen voor jouw hotelkamer of logiesfaciliteiten?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 249 | Aantal woorden: 1327 | Datum: | 0 commentaar

Vroeger waren haardrogers in een hotelkamer een echte luxe, vandaag is het een product dat je in bijna elke kamer kan vinden. Het draagt bij tot de optimale totaalbeleving van de gast. Enkele tips om te weten welke haardroger je het beste kan kiezen:

 

1.     Veiligheidsschakelaar

 

Het föhnen van het haar doen de meeste mensen in de badkamer. Omdat je bezig bent met elektrische apparatuur in de badkamer, is het belangrijk om te gaan kijken naar de veiligheid. Je kan het best kiezen voor een haardroger met veiligheidsschakelaar.

 

2.     Welke type motor?

 

De meeste haardrogers beschikken over een AC of DC motor.

 

Een DC motor is de basis motor. Haardrogers met een DC motor, hebben wel een hoge blaassnelheid, maar maken ook veel geluid. Het voordeel van deze haardroger is dat hij lichter in gewicht is en goedkoper in aankoop. Hij is geschikt voor 2 à 3 keer in de week te gebruiken.

 

Een haardroger met een AC motor is van hogere kwaliteit. Het is kwalitatief beter en duurzamer dan een DC motor. Het enige nadeel van deze haardrogers is dat ze een stuk zwaarder zijn. Deze haardroger is geschikt voor intensief gebruik.

 

 

3.     Ga voor een wandhaardroger

 

Een losse haardroger die je in een mooi opbergzakje ergens in een kast kan leggen is natuurlijk heel praktisch. Het nadeel hiervan is dat deze soms erg in de smaak vallen bij gasten en pootjes krijgen. Een haardroger met een losse snoer is dus ideaal om bij je thuis te hebben, maar is minder handig voor een hotel.

 

Een wandhouder is de ideale oplossing, deze kan je ook voorzien van een antidiefstal beveiliging en is ook makkelijk monteerbaar. Er zijn verschillende wandhouders op de markt. De meest voorkomende zijn de vork en de drop-in wandhouders. De drop-in houder is iets eenvoudiger en praktischer in gebruik dan de vork-houder. Gasten kunnen de haardroger foutief op de vork plaatsen waardoor de haardroger kan vallen en zo beschadigd wordt.

 

4.     Statische snoer of spiraalsnoer?

 

Een haardroger met een spiraalsnoer heeft als voordeel dat de snoer kan uitgerokken worden tot de maximale lengte en komt weer vanzelf in zijn oorspronkelijke staat terug.

Vaak wordt de statische snoer rond de haardroger gebonden bij het opbergen en dat vermindert helaas de duurzaamhedi van de snoer. Op korte termijn zal de elektrische stroom minder goed geleiden.

 

5.     Warmtestanden of ionentechnologie?
De meeste haardrogers beschikken over verschillende warmtestanden. Kijk ook altijd even of deze haardroger een koude luchtstand heeft. Door je haar op een niet te hoge stand te föhnen bescherm je het tegen uitdrogen. Indien je dik en vol haar hebt, kan je best wel op een hogere stand föhnen. Wanneer je dun haar hebt maak je best gebruik van de koude luchtstand, dit is veel gezonder voor je haar en gaat het minder snel beschadigen. De haardroger blaast nog steeds, maar het geeft geen warme lucht af.

 

Moderne haardrogers beschikken nu ook over een ion-functie. Het haar wordt minder blootgesteld aan de hitte en de haarschubben sluiten zich beter en sneller door de negatieve ionen die tijdens het drogen vrijkomen. De droogtijd wordt verkort en het vocht wordt vastgehouden. Via deze functie heb je geen last meer van statisch haar en kan je het makkelijker in model brengen. Je haar zal hierdoor ook gladder aanvoelen en meer glanzen.

 

 

Over de Auteur

Axces, uw hospitality partner

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo