FB pix Welke schoen voor welke gelegenheid? - Artikelpost

Welke schoen voor welke gelegenheid?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1376 | Aantal woorden: 413 | Datum: | 0 commentaar

Welke stijl schoenen kies je?

Voor veel vrouwen is het kiezen van de juiste outfit slechts de helft van de vestimentaire voorbereiding voor een evenement. Het vinden van het perfecte paar schoenen is vaak net zo lastig en vraagt veel tijd en aandacht. Schoen kunnen een outfit maken of verpesten, en weerspiegelen vaak deels de stemming of persoonlijkheid van de draagster.

Maar schoenen zijn er in alle kleuren, soorten, stijlen en materialen, en het kiezen van het juiste paar voor een bepaalde gelegenheid is een uitdaging.

Wat voor evenement is het? Binnen of buiten? Glad parket of op het terras. Uiteraard kun je dit niet altijd van tevoren weten maar het is niet onverstandig te proberen een inschatting te maken.

Is het overdag of ‘s avonds? Een mooie open sandaal kan heel sjiek zijn maar wellicht minder geschikt voor een avond in de open lucht. Anderzjids kun je ‘s avonds vaak wel een stukje glamoureuzer gaan dan overdag. Op zaken- of familiegelegenheden is het doorgaans aanbevolen een ‘rustige’ schoen te kiezen, om geen verkeerde indruk te maken.

Ga je staan, zitten, lopen of dansen? Hoge hakken kunnen problemen opleveren als je ze niet gewend bent en het is zonde jezelf tot de zithoek te moeten verbannen wegens voetpijn. Maar op een kantoorgelegenheid of eet-evenement belast je je voeten doorgaans weinig en is een mooi paar hoge hakken goed te doen.

Bovendien moet een schoen natuurlijk bij je outfit passen. Qua kleur kun je het beste ofwel volledig matchen, ofwel volledig contrasteren. Als de rest van je kleding veel verschillende kleuren heeft, houd je schoen dan rustig en effen.

Wat textuur betreft is het vaak slim om te matchen met een eventuele handtas; dat creёert een coherent geheel. Kies bij voorkeur alleen voor glanzende schoenen als de kleur van de schoen lijkt op die van de rest van de outfit.

Over het algemeen is comfort de belangrijkste factor. Als je tijd neemt voor het keuzeproces en een inschatting maakt van de verloop van het evenement, is de juiste schoen zo gekozen.

 Over de Auteur

Door Floor Uitterhoeve.
Op zoek naar nieuwe, perfect passende schoenen? Ga voor een uitgebreide collectie stijlvolle dameslaarzen en –schoenen in diverse kuit- en wijdtematen naar www.duoboots.nl, online specialist in laarzen met smalle of brede schacht en smalle of brede schoenen. Because style is nothing without fit!

DUO: wereldwijd marktleider in brede schacht laarzen, smalle schacht laarzen, brede schoenen, smalle schoenen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo