Welke stropdasknoop past bij jou? - Artikelpost

Welke stropdasknoop past bij jou?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1173 | Aantal woorden: 673 | Datum: | 0 commentaar

Iedereen kent wel de stropdas en vrijwel iedereen zal er vroeg of laat wel eens een dragen, zeker als je werkzaam bent op kantoor, studeert of een eigen bedrijf hebt. Het dragen van een stropdas is niet zomaar iets, het straalt namelijk status uit, deze status kan vallen of staan met de juiste manier van dragen. De juiste knoop bij de juiste das geeft de das nog meer uitstraling en zorgt ervoor dat jij goed voor de dag komt. Je moet bijvoorbeeld letten op de vorm van je gezicht, bij een smal en lang gezicht staan de smalle knopen het best, als je een ronder gezicht of een dikkere nek hebt zijn de brede en dikke knopen vaak meer geschikt. Ook het formaat van de das is afhankelijk van de keuze voor de knoop, draag je bijvoorbeeld een hele smalle stropdas dan is het ook verstandig om te kiezen voor een dunne knoop.

Laten we beginnen met de meest voorkomende knopen, deze knopen worden door de meeste mensen gebruikt en zijn meestal de makkelijkste om te knopen. Het gaat hier om de Four in Hand knoop, de halve windsor (of enkele windsor) en de windsor (of hele windsor).

Four in Hand
Deze knoop is de eenvoudigste om te knopen en is het meest geschikt voor de hele smalle stropdassen en mensen met een smal en wat langer gezicht. Met deze manier van knopen krijg je een dunne, kleine en asymmetrische knoop. De Four in Hand knoop past het best bij een overhemd met een smal boord waarvan de punten van de kraag dicht bij elkaar staan.

De halve windsor
De halve windsor knoop is ook bekend als de halve windsor knoop en is een strakke driehoekige knoop. Deze knoop heeft een asymmetrisch resultaat doordat een kant van de knoop iets naar binnen is gebogen. De windsor knoop is breder dan de Four in hand knoop maar smaller dan de windsor knoop, dat maakt hem geschikt voor vrijwel iedere soort das, persoon of overhemd, hierdoor is het de meest gangbare knoop.

De windsor
Deze knoop die ook wel hele windsor genoemd wordt, is de dikste en breedste knoop uit dit lijstje. Het is een strakke symmetrische driehoekige knoop die het beste staat bij mensen met een dikke nek en breed gezicht. Door de breedte van deze knoop is deze niet geschikt om te dragen bij hele smalle stropdassen, en ook niet elk overhemd is hier voor geschikt. De windsor knoop komt het best tot zijn recht in een overhemd met een brede boord waarvan de punten ver uit elkaar staan, kies bij voorkeur voor een zogenaamd “wide spread” boord.
Naast deze drie bekende knopen zijn er ook nog veel meer onbekende knopen, veel lijken in het uiteindelijke resultaat op de knopen die al beschreven staan daarom behandelen we deze nu niet. Wel beschrijven we nog twee andere knopen, de Atlantic en de Simple Double. De eerste is een aparte knoop en de andere is een uitbreiding van de Four in Hand.

De Atlantic
Dit is een heel aparte knoop die je vrijwel nooit ziet, hier mee kun je jezelf dus goed onderscheiden, deze knoop is geschikt voor formele outfits en gelegenheden. De Atlantic is eigenlijk een binnenstebuiten knoop, het gedeelte wat normaal gesproken aan de achterkant van de knoop zit is nu zichtbaar aan de voorkant. Het resultaat is een dikke knoop die te vergelijken is met de dubbele windsor.

De Simple Double
De Simple Double is de uitgebreide versie van de Four in Hand knoop. Nog steeds makkelijk te knopen maar het resultaat is een iets rechtere en bredere knoop, met dezelfde manier van knopen kun je dus dezelfde knoop op meer soorten dassen toepassen.

Over de Auteur

Businessme.nl is een webshop gespecialiseerd in zakelijke accessoires.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 5.0
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Kledinghangers zwart anti slip 100 st met Fluweel en Inkepingen - Fluwelen Kleerhangers met Stropdas en Broeklat - Knaapjes - Metalen Haak - Velvet
Kledinghangers zwart anti slip 100 st met Fluweel en Inkepingen - Fluwelen Kleerhangers met Stropdas en Broeklat - Knaapjes - Metalen Haak - Velvet

€ 49,95
Toon product

Skinny Stropdas Effen Zwart
Skinny Stropdas Effen Zwart

€ 8,49
Toon product

Fako Fashion® - Stropdas - Effen - Satijn - 8cm - 145cm - Navy Blauw
Fako Fashion® - Stropdas - Effen - Satijn - 8cm - 145cm - Navy Blauw

€ 9,88
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[383 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo