FB pix Affiliate Marketing Introductie - Artikelpost

Affiliate Marketing Introductie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2180 | Aantal woorden: 1018 | Datum: | 1 commentaar

Affiliate Marketing is over het algemeen een lucratieve mannier om online geld te verdienen. Het idee is eenvoudig, je kiest een product van iemand / een bedrijf en gaat dit product op een / jouw site adverteren. Indien je vervolgens via jouw website / jouw affiliate referentie een product verkoopt dan krijg je daarvoor een vergoeding, een commissie. Het kiezen van een product is redelijk eenvoudig, er is veel aanbod. Het lastige is om het product zodanig vaak te verkopen dat je er een leuk inkomen aan over houdt. Hieronder enkele eenvoudige stappen om inkomen te genereren via het concept internet affiliate marketing. En wie weet leveren jouw inspanningen uiteindelijk een extra inkomen op van een paar tientjes per dag. Dit is dus 600 euro in de maand, 7200 euro per jaar. Dat is bijvoorbeeld een hele luxe en leuke 5 sterren vakantie.

Hieronder de basis stappen en methoden van affiliate marketing:

1. Kies een product dat bij jou past
Diverse grote online shops bieden affiliate mogelijkheden waaronder Bol.com bijvoorbeeld. Maar wat is een product of producttype waar je iets mee hebt? Waar je ook wat kennis van in huis hebt? Kies een product waar je met plezier tijd in wilt steken, teksten over wilt schrijven, informatie over wilt verzamelen. Let daarnaast ook op de kwaliteit van de aanbieder en van het product zelf. Dit kun je soms vinden via de affiliate product beschrijving en door te zoeken naar reviews over het product of over de winkel. Soms is inzichtelijk gemaakt hoeveel verkopen gedaan zijn en hoeveel refunds / annuleringen hebben plaats gevonden. Bij een hoog aantal refunds kun je beter naar een ander product zoeken.

2. Kies een product met een goede vergoeding
Als je tijd gaat investeren in het promoten van andermans product dan moet er wel wat geld mee te verdienen zijn. Een vergoeding van 1 euro voor een product van 50 euro is niet interessant. Maar een vergoeding van 25 euro voor de verkoop van een artikel of product van 1000 euro zal ook niet gunstig zijn. 5% vergoeding is echt het minimum tenzij het een erg goed lopend product is waarvoor je nauwelijks zelf iets hoeft te doen natuurlijk. Bekend is dat momenteel veel geld te verdienen is met financiele diensten en vakantie gerelateerde producten. Nadeel is dan wel ook dat er inmiddels al erg veel sites zijn die zich specifiek hierop richten. Maar als dit onderwerp jou erg goed ligt, dan toch proberen zou ik zeggen!

3. Ken jouw doelgroep
Mogelijk heb je al een tijdje een website en dus ook al wat bezoekers. Dan is het zeker interessant om te kijken of er een affiliate product bestaat dat goed aansluit bij jouw website en dus jouw doelgroep. Ga dan natuurlijk geen afslankproducten aanbieden op een site die over recepten gaat. En biedt ook geen producten aan waar je eigenlijk zelf niet achter staat, dit zullen de bezoekers jou niet in dank afnemen.

4. Maak gebruik van gratis promotie middelen
Er zijn vele manieren om een product aan te prijzen zelfs ook zonder eigen website. Je kunt bijvoorbeeld op deze artikel marketing website in een tekst een link verwerken naar jouw affiliatie product met hierin jouw referentie code verwerkt. En zo zijn er ook diverse gratis "maak jouw eigen blog" sites die je kunt gebruiken. Start bijvoorbeeld jouw eigen gratis weblog bij Blogspot of bij Wordpress.

5. Wees geduldig maar niet té geduldig
Het zal even wat tijd kosten voordat je werkelijk gaat verkopen. Veel mensen bezoeken een website een paar keer voordat ze besluiten om daadwerkelijk de koop te doen. Sowieso is affiliate marketing een lange termijn business, verwacht geen resultaten binnen een week. Als het zo eenvoudig was dan deed iedereen het. Heb je wel veel bezoekers (meer dan 20 per dag) maar kopen deze niet het product op de site? Kijk dan nog eens kritisch naar jouw tekst, naar de aanbieding. Blijkbaar converteert de tekst niet en moet je het een beetje bijstellen. Gebruik indien mogelijk ook een statistieken tool zoals Google Analytics. En heel misschien heb je toch niet zo'n goed product gekozen. Is na 3 maanden en diverse tekstuele aanpassing nog geen enkel product verkocht, probeer het dan eens met een ander soortgelijk product.

Affiliate marketing lijkt bijzonder lastig in eerste instantie en het zal je frustreren dat je niet gelijk vele verkopen ziet plaats vinden. Ben je op zoek naar een snelle manier voor inkomensten, dan is dit voor jou geen optie. Ben je echter geduldig en een echte doorzetter? Dan zul je resultaat gaan boeken en jouw affiliate netwerk gaan uitbouwen. Voor je het weet heb je 10 verschillende affiliate sites en verdien je genoeg om dit full time te gaan doen.

Let op; er zijn veel sites / ebooks en videos te koop over affiliate marketing en een miljonair worden. Echter de meesten laten jou te veel geld betalen voor te weinig zinvolle informatie. Het meeste is gratis via Google vindbaar. 2 Nederlanders die je in de gaten zou kunnen houden zijn Casper Camps en Eelco de Boer. Zij bieden vaak gratis videos en gratis online seminars. Dit levert al bijzonder veel nuttige informatie op voor een beginner. Succes!
 

Over de Auteur

Artikelpost, dé artikel marketing website om jouw artikelen en publicaties te plaatsen en meer bezoekers naar jouw website te trekken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Wed, 18 May 2011 at 11:38 AM, by Topper
Goed stukje! Thanx voor de info!

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo