Beginnen met Dropshipping? De Voordelen en Nadelen! - Artikelpost

Beginnen met Dropshipping? De Voordelen en Nadelen!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 166 | Aantal woorden: 2877 | Datum: | 0 commentaar

De laatste tijd zijn er steeds meer jongeren en volwassenen die zelf proberen aan de slag te gaan met hun Dropshipping. Dit heeft met zich meegebracht dat de Dropshipping markt echt aanzienlijk is gestegen over de afgelopen jaren. De kans is groot dat jij ook zelf graag met een eigen bedrijfje wilt beginnen, je bent namelijk niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. Indien je zelf met Dropshipping wilt beginnen maar je niet weer waar je op moet letten dan is het handig om dit artikel even goed door te nemen. We hebben de belangrijkste informatie hieronder namelijk voor je op een rijtje gezet!

 

Wat is Dropshipping?

 

Iedereen die geïnteresseerd is in E-commerce komt waarschijnlijk de term dropshipping tegen. Dropshipping wordt beschouwd als een van de meest makkelijke manieren om online geld te verdienen. Je kunt zelfs je eigen bedrijf beginnen met dropshipping voor een paar tientjes. Dropshipping is in principe een supply chain model waarbij retailers niet betrokken zijn bij het voorraad- en afleveringsbeheer. Het product wordt rechtstreeks vanuit het magazijn van de fabrikanten of groothandelaren naar de eindklanten verzonden. Dropshipping wordt ook wel aangeduid als een van de meest populaire eCommerce business modules waarbij online winkeliers fysieke producten kunnen verkopen zonder een magazijn te bezitten om producten op te slaan. Aan de hand van de volgende statistieken is het duidelijk te zien dat Dropshipping echt de grootste trend van dit moment is:

·       Meer dan 27% van de online winkeleigenaren heeft dropshipping aangenomen als hun bedrijfsmodel.

·       Meer dan 23% van de online verkoop kwam voort uit dropshipping in 2017. Dit cijfer is de laatste tijd voortdurend gestegen.

·       Leveranciers die aan dropshipping bedrijven verkopen kunnen 18,33% meer winst maken dan degenen die alleen op de traditionele kanalen vertrouwen.

·       Retailers kunnen 50% meer winst maken als ze een dropshipping toepassen in vergelijking met het aanhouden van hun eigen voorraad.

Hoe werkt Dropshipping eigenlijk? 

 

Hoe werkt Dropshipping dan precies vraag je je af? Er zijn drie primaire partijen betrokken bij dropshipping: de leveranciers, de dropshipping-gebaseerde winkels en de klanten. De klanten zijn de eindgebruiker. De dropshipping bedrijven werken als tussenpersoon tussen de oorspronkelijke leveranciers en de eindgebruikers.  De leveranciers kunnen zowel fabrikanten als groothandels zijn die de producten in bulk aan de detailhandel verkopen. Deze dropshipping bedrijven kopen geen bulk aan producten en houden deze op voorraad zoals de traditionele retailers. Ze zetten de koopwaar van de fabrikanten op hun website. Wanneer de klanten bestellingen plaatsen tegen de detailhandelsprijs, kopen de dropshipping bedrijven de identieke artikelen tegen de groothandelsprijs. 

Ze sturen de bestelgegevens door naar de leveranciers voor de verwerking. De leveranciers zijn nu verantwoordelijk voor de verpakking en verzending van de producten naar de klanten onder de bedrijfsnaam van de dropshipping bedrijven. Als dropshipping bedrijf hoef je je geen zorgen te maken over het voorraad- of logistiek beheer. Dropshipping kan worden beschouwd als een ‘zero upfront cost’ benadering om een online bedrijf te starten. Het vereist geen investering in een fysieke locatie.

 

Voordelen en nadelen van Dropshipping

 

Nu je meer weet over wat Dropshipping eigenlijk is doen we er verstandig aan om ook stil te staan bij de voordelen en nadelen van Dropshipping. Je wilt namelijk wel weten waarom het verstandig is om zelf een bedrijf met deze speciale structuur op te zetten. We beginnen met de voordelen en gaan daarna in op de nadelen

·       Minder risico - Je hebt niet veel geld nodig om te beginnen met Dropshipping. Je koopt alleen een product als een klant het al heeft gekocht, in dat geval ben je al verzekerd van een soort winstmarge. Dit is dan ook echt gelijk het grootste voordeel van Dropshipping. Het maakt het namelijk mogelijk om super eenvoudig zelf te beginnen met deze online bedrijfsvorm.

·       Zeer weinig overheadkosten - Zonder magazijnkosten of de noodzaak om voorraden op te slaan, hebben bedrijven die aan Dropshipping doen zeer weinig overheadkosten. Veel eigenaren zijn zelfs in staat om hun bedrijf te runnen vanuit een thuiskantoor, met alleen een laptop. Dit is natuurlijk ideaal als je bijvoorbeeld naast je studie wat bij wilt verdienen. 

·       Een snellere start - Er zit veel werk in het opslaan van voorraden, het vinden van een magazijn, het afsluiten van een huurovereenkomst en het inhuren van mensen om je producten te beheren en te zoeken. Door middel van Dropshipping kun je echt ontzettend veel geld besparen.

·       Schaalbaar - Het is supergemakkelijk om jouw Dropshipping bedrijf op te schalen. Dit kan aangezien het grootste deel van het extra werk bij je leveranciers terecht komt. Wanneer je meer zaken doet hoef je alleen maar meer producten te bestellen. De leverancier is degene die het moet uitzoeken, inpakken en voor de klant van punt A naar punt B brengen.

Hoewel er veel voordelen zitten aan het gebruik van Dropshipping voor jouw bedrijf zitten er echter ook een paar grote nadelen aan. Het belangrijke nadeel is het feit dat je te maken hebt met zeer lage winstmarges. Vanwege de lage toetredingsdrempels en de competitieve ruimte van online winkelen, worden Dropshipping bedrijven vaak gedwongen om de prijs te bepalen voor zeer lage winstmarges. Pas als ze hun bedrijf echt hebben opgeschaald en klantentrouw hebben opgebouwd, kunnen ze de prijzen genoeg verhogen om grote financiële voordelen te zien. Dit maakt het dus niet zomaar mogelijk om in een keer tienduizenden euro’s per maand te verdienen, tenzij je echt een enorme omzet hebt. 

Goede Dropshipping producten vinden

 

Wil je nu zelf aan Dropshipping doen dan zal je hiervoor de juiste producten moeten vinden. Alleen door de juiste producten te vinden is het namelijk mogelijk om aanzienlijk veel geld te verdienen met je eigen website. Het makkelijkste is om te kiezen voor producten die erg goedkoop kunnen worden ingekocht maar die hier al een stuk duurder zijn. Dit zijn dus met name de producten die je uit China kunt halen bij de groothandelaren. Je kunt altijd een kijkje nemen bij de website van Amazon of Bol om te zien welke producten er op dit moment erg in trek zijn. Zo zijn de Balance Bandjes een tijdje echt ontzettend populair geweest. Deze kosten qua inkoop een paar euro maar werden verkocht voor een paar tientjes. 

Het spreekt voor zich dat het verstandig is om iets te kiezen wat niet zo veel wordt aangeboden. Als je het namelijk moet opnemen tegen de grote bedrijven dan is de kans groot dat je niet zoveel succes krijgt. Echter kan je ook kiezen voor producten die toch wel vaak verkocht worden. De mogelijkheden voor producten zijn eindeloos voor het toepassen van de Dropshipping methode. 

 

Kies jij voor een Dropshipping bedrijfje? 

We hopen dat je door middel van de informatie uit dit artikel een beter beeld hebt gekregen bij het beginnen met Dropshipping. Zolang je bereid bent om er de tijd in te stoppen en om geduld te hebben dan kan je aanzienlijk veel geld verdienen door middel van een eigen Dropshipping bedrijf. Het maakt het namelijk mogelijk om veel tijd en moeite te besparen nu je niet meer aan de haal hoeft met alle bestellingen.

Wil je hier meer over weten en hoe jij dit zelf ook kan opzetten? Lees dan hier onze uitgebreide Dropship Academy 3.0 review >>

 

 

 

 

 Over de Auteur

Wij van SiteReviews.nl helpen mensen bij de juiste aankoop van producten en diensten door het delen van onze reviews. En leren jou graag van alles met betrekking tot internet marketing, affiliate marketing, social media marketing, geld verdienen op het internet, beleggen, investeren, persoonlijke ontwikkeling, relaties, gezondheid etc. Wij delen hier op SiteReviews.nl veel waardevolle tips en ideeën.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[84 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo