FB pix De Eerste Stappen in de SEO Wereld - Artikelpost

De Eerste Stappen in de SEO Wereld

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1715 | Aantal woorden: 445 | Datum: | 0 commentaar

Als je nieuw bent in de internet marketing wereld, dan heb je ongetwijfeld al wel gehoord over SEO, maar je weet misschien niet wat het allemaal inhoudt. En waarom schijnt het zo'n big deal te zijn. SEO is de afkorting van search engine optimization, ofwel zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. SEO technieken worden gebruikt om pagina's van een website een hoge ranking in Google te bezorgen. Dat betekent dat meer mensen de website gaan bezoeken en dat leidt dan weer tot meer verkoop. Laat je zeker niet bang maken, SEO is niet zo moeilijk. 

Maar SEO is slechts een deel van de puzzel. Hoe goed je zoekmachine optimalisatie ook is, je gaat er altijd moeten voor zorgen dat de teksten van goede kwaliteit zijn. Daarom moet je altijd schrijven met de lezer in gedachten. Het is dus de bedoeling om een goed evenwicht te vinden tussen de aandacht van de lezer trekken en tegelijkertijd de juiste zoekmachine optimalisatie technieken gebruiken.

Eén SEO techniek die je zeker kan toepassen en waar niemand problemen mee zal hebben, is het gebruiken van de officiële kanalen om je website aan te melden. Elke zoekmachine bied je de mogelijkheid om je website aan te melden. Maar als je alleen deze strategie gaat gebruiken, dan kan het erg lang duren vooraleer je enig effect ziet.

Ga daarom op zoek naar andere websites waar je een link naar je eigen site kan plaatsen. Elke keer je zo'n link plaatst, gebruik dan wel het zoekwoord waarvoor je wil ranken. Het leest beter in vergelijking met een simpele "klik hier" en het is tevens zoekmachine vriendelijk. Hou ook in gedachten dat lezers een link in een tekst meer waarderen dan ergens onderaan een pagina. Het zal ook je conversie ten goede komen. Een "klik hier" link zorgt voor minder doorklikken.

Omdat SEO zo'n ruim onderwerp is, kan je natuurlijk niet alles weten. Maar eens je de basis beet hebt, komt de rest wel vanzelf. Geef het gewoon wat tijd.

SEO is tevens iets dat constant in evolutie is. Iets dat vandaag werkt, doet het morgen misschien niet zo goed meer. Maar maak je daarover niet teveel zorgen. Anders ga je overstelpt geraken en dat helpt helemaal niet. Stap voor stap is hier de beste raad en voor je het goed en wel beseft, zit je waarschijnlijk al in de gevorderden klas.

Over de Auteur

Ben je op zoek naar zoekmachine optimalisatie hulp of wil je gewoon een babbel over SEO, bezoek dan http://www.seo-coach.be.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[200 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[98 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo