De juiste domein-naam voor een webwinkel
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: WebwinkelSucces | Via Artikel Post
Gezien: 1160 |
Aantal woorden: 740 |
Datum: Mon, 6 Jun 2011 |
0 commentaar
Hoe werken domein-namen? Wat kosten ze? Welke domein-naam zal ik gebruiken voor mijn webwinkel? Een goede domein-naam is erg belangrijk voor je webwinkel!
Dit artikel kan je hierbij helpen.
Hoe werkt een domein-naam?
Tegengesteld tot wat mensen denken staat de domein-naam los van de hosting. De hosting is een plek op het internet waar je webwinkel te vinden is. De domein-naam is er om hier naar toe te verwijzen.
Voor een Magento webwinkel heb je een hosting nodig en een domeinnaam. Meestal worden deze beide aangeboden in één pakket.
Via MijnWinkel of andere aanbieders heb je vaak alleen maar een domein-naam nodig voor je webwinkel. De webwinkel wordt dan gehost op hun servers.
Wat kost een domein-naam?
Voor € 10,- per jaar kan je al een domein-naam registeren. Aan te raden is om niet te 'zuinig' te zijn. Registreer vast een paar extra potentiële domein-namen zodat je, in het geval van goede ideeën, alvast een geschikte domein-naam tot je beschikking hebt.
Domein-namen kun je registreren bij TransIP. Daar kost een .nl naam zo'n € 7,50. Bij hen kun je ook heel makkelijk controleren of een domein-naam bezet is of niet.
Een goede domein-naam is goud waard
Voor je webwinkel is je domein-naam erg belangrijk. Het gebeurt niet voor niets regelmatig dat domein-namen voor duizenden euro's worden overgenomen.
Een domein-naam moet goed te onthouden zijn
Je moet je domein-naam gemakkelijk door kunnen geven op bijv. feestjes, bijeenkomsten etc.
Zorg er daarom voor dat de domein-naam;
- een .nl domein-naam is
- kort en bondig is
- geen streepjes bevat*
- specifiek sleutelwoorden van jouw business bevat
* Wanneer je een domein-naam met streepjes registreert, maar de variant zonder streepjes niet, en je concurrent doet dit wel, kun je hierdoor tientallen sales mislopen!
Zorg altijd voor de juiste extensie
De extensie van een domein-naam is de 'code' de er achter komt te staan, zoals .nl, .com of .eu. Wanneer je in Nederland actief bent, kun je beter een .nl domein-naam hebben.
Het is slim om ook gelijk de .com variant te registeren. Wil je over een tijdje de stap naar de internationale markt wagen? Registreer dan voor de zekerheid de domein-namen met de buitenlandse extensies (zoals .fr, .de, .be, co.uk) zodat je niet het risico loopt dat ze weg zijn wanneer je ze nodig hebt!
Zet keywords in je domein-naam
Zorg ervoor dat de belangrijkste keywords in de domein-naam verwerkt zitten. Dit levert namelijk bijna gegarandeerd een hoge Google notering op.
Heb je bijvoorbeeld een webwinkel die tassen verkoopt. Kies dan een naam waar het woord 'tassen' in voor komt.
Denk na over je toekomst. Nu verkoop je misschien tassen, maar wat wil je volgend jaar verkopen? Nog steeds tassen? Of heb je tegen die tijd ook andere producten in je assortiment? Want dan geeft een domeinnaam die enkel gericht is op tassen geeft een vertekend beeld.
Hetzelfde geldt ook voor merknamen in je domein-naam. Wanneer je een nieuw merk toevoegd pas dit niet meer bij je domein-naam. Ook moet je goed opletten of een merknaam in je domeinnaam wel mag. Merken staan hierom meestal niet te springen namelijk, en dit kan wel eens tot vervelende juridische situaties leiden.
Kies de perfecte domeinnaam
Je moet geen concessies doen bij het kiezen van je domeinnaam. Het beste is om nog een paar dagen extra te brainstormen op je domeinnaam, in plaats dan dat je besluit om een slechtere domeinnaam te registeren.
Over de Auteur
Een eigen webwinkel beginnen? WebwinkelSucces staat boordevol tips voor het starten van een succesvolle webwinkel business.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen