De kosten van een video - Artikel Post - Artikel Marketing

De kosten van een video

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Tim Hulshof
Gezien: 480 | Aantal woorden: 497 | Datum: Sat, 8 Nov 2014 | 0 commentaar

Steeds meer bedrijven willen een video laten maken. Vaak ter promotie van hun bedrijf, product of dienst. Maar vaak schrikt de prijs af, ze denken dat het maken van een video duur is. Dat kan, maar hoeft niet! Want wat zijn nu eigenlijk de kosten van een video? Nou, die vraag is zeer lastig te beantwoorden. De kosten van een video kunnen wel variëren van 500 tot 10.000 euro. Waar komt dat verschil dan vandaan? Er zijn een aantal factoren die de kosten van bepaalde video’s bepalen. Hieronder gaan we in op deze prijsbepalingen.

Factoren voor de prijs

Zoals aangegeven zijn er meerdere factoren die de prijs van een video bepalen. Een video maken is mensenwerk. De prijs wordt vaak berekend aan de hand van het aantal uren aan voorbereiding, aan het bedenken en schrijven van een concept en draaiboek, de opnames zelf, de montage en de nabewerking. Daar kunnen vaak nog extra zaken bij geregeld worden, zoals rechtenvrije muziek, een voice-over en een animatie. En misschien moet je acteurs inhuren? Een locatie afhuren? Al deze factoren bepalen de prijs. Hoe meer uren, hoe meer extra’s; alles wordt meegenomen in de prijs.

Je doel en het budget

Moet het een video worden van 30 seconden zonder voice-over? Dan ben je uiteraard goedkoper uit dan dat je een promotievideo wilt laten maken van 2 á 3 minuten met een animatie en rechtenvrije muziek. Dat klinkt logisch, en dat is het ook. Kijk daarom eerst goed naar wat voor video je wilt. Een bedrijfsvideo? Promotievideo? En niet onbelangrijk: wat is jouw budget? Oftewel, hoeveel geld wil jij investeren in het maken van een professionele video voor jouw bedrijf? Voor een groot bedrijf gaat dit makkelijker dan bij een kleinere onderneming. Maar vergeet niet dat er voor ieder budget een goede video te maken is.

Vraag een offerte aan

Er zijn nu al een aantal belangrijke zaken besproken die de kosten voor een video bepalen. Er zijn dus enkele factoren, een doel en budget die bepalen wat je uiteindelijk kwijt bent aan het maken van een video. En dan is uiteraard nog een belangrijke factor: de tarieven die het productiebedrijf rekent. Want ook daar zitten grote verschillen in! Onze tip: ga met meerdere bedrijven het gesprek aan en vraag daar een offerte aan. Ook daar zal je in zien dat de prijzen variëren. Maar alleen door deze offerte krijg je het antwoord op de vraag wat de kosten van een video maken zijn.Over de Auteur

Tim Hulshof is mede-eigenaar van het mediabedrijf ID Creators Media Productions. Een onderdeel van het bedrijf is Video Creators, dat zich richt op het maken van video's.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[381 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo