Gamification deel 1: de Algemene Game Mechanics - Artikelpost

Gamification deel 1: de Algemene Game Mechanics

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 214 | Aantal woorden: 565 | Datum: | 0 commentaar

Dit artikel is het eerste deel van een zevenvoudige serie over Gamification en de 52 game mechanics die je kunt gebruiken om gamification toe te passen in de digital customer journey. In dit deel gaan wij het hebben over de algemene game mechanics die je in ieder geval moet gebruiken bij het inzetten van Gamification.

Game Mechanic 1: On Boarding

De eerste stap, is de start van de game. De game  mechanic die als eerste moet worden ingezet is ‘on boarding’. Niemand houdt van lezen, en zeker geen dikke handboeken om een game te begrijpen. Daarom zullen de eerste levels in de game eenvoudig moeten zijn, waarbij de verschillende game elementen en het verhaal worden uitgelegd.

Game Mechanic 2: Signposting

Gebruik borden om de gamer de juiste weg te wijzen, zodat de gamer niet vast komt te zitten in de game. Misschien ken je het gevoel dat je in het eerste level al totaal niet weet wat je moet doen, en je niet uit de eerste wereld komt. Hoe jonger de gamer, hoe beter die het begrijpt. Het duidelijk uitleggen in de game wat er gedaan moet worden in Casual Games is de belangrijkste oorzaak dat Casual Games bij ouderen een zo groot succes is.

Game Mechanic 3: Theme

Een game moet een thema hebben, waar het gaat het over? Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. de succesformule is dat je een bekende game als refferentie gebruikt, en hier een eigen draai aan wordt gegeven. Een bekend voorbeeld hiervan is Panda Hero van Mindscape. De game heeft de uitstraling van Kungfu Panda, een bekende film franchise, maar de gameplay heeft zijn eigen unieke features.

Game Mechanic 4: Story

Naast het Thema is het noodzakelijk dat de Game een verhaal heeft. In een intro animatie wordt een verhaal verteld, waardoor de gamer een bepaalde beleving krijgt bij de game. Een mooi verbeeld hiervan zijn de Casual Games die gaan over het bezoeken van bekende steden, zoals bijvoorbeeld Parijs. Door het verhaal wordt de gamer meegenomen in de belevenissen tijdens de reis, en gaat de casual gamer zijn wereld uit, terwijl die thuis achter een gaming device zit, bijvoorbeeld een PC.

Zoals gezegd is dit deel 1 van de serie, in het volgende deel gaan wij verder over de sociale elementen die je kunt incorporeren in de game. De definitie van Gamification is: maak complexe zaken eenvoudig, door luchtige game elementen toe te voegen aan je 'customer journey’. Door het gebruik van de game mechanics wordt de betrokkenheid van de consument bij een product vergroot, waardoor de conversie hoger wordt.Over de Auteur

De  auteur is een gaming industry veteran,  met meer dan 25 jaar actief in gaming.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[367 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[149 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo