Goedkoop drukwerk heeft ons veel gebracht - Artikel Post - Artikel Marketing

Goedkoop drukwerk heeft ons veel gebracht

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: drukkergoed
Gezien: 411 | Aantal woorden: 580 | Datum: Wed, 20 Jun 2012 | 0 commentaar

 

De mens heeft niet altijd op een gemakkelijke manier boeken kunnen schrijven. Vroeger waren er maar enkele mensen die zelfs konden schrijven. Kunnen lezen was ook geen standaard iets wat iedereen leerde. Degene die konden lezen waren vaak van adel en het  ‘gewone’ volk had het maar te doen met wat er gezegd werd door deze mensen. Het gaf de adel ook een soort macht over het volk. Ondertussen waren degene die konden schrijven de mensen die in het klooster leefden en andere oude wijzen. Deze schreven er dan ook flink op los en de eerste werken kwamen dan ook van hen. Het waren vaak grote boeken met dikke vellen er in waarop met inkt lange verhalen en de eerste onderzoeken waren vastgelegd. Gebeurtenissen en geschiedenis waren de voornaamste werken van deze schrijvers, die de kostbaarheid van alles noteren al in de gaten hadden.

Maar er was één groot probleem, wat toen waarschijnlijk nog niet als een probleem werd gezien omdat ze geen andere manier wisten, maar deze schrijvers konden hun werken maar in één boek zetten, en anders moesten ze alles gaan overschrijven. Om de werken dus door veel mensen te laten lezen was bijna niet aan te beginnen. Er was dus nog geen manier om deze boeken te drukken! Daarom was het schrijven van een boek vaak ook een werk voor monniken en werd het monnikenwerk genoemd, omdat het een eeuwigheid duurde en flink wat geduld vroeg van de schrijver. Gelukkig kunnen we tegenwoordig een stuk gemakkelijker een kopie van een boek krijgen. Dat komt doordat er in de loop der tijd de drukpers is uitgevonden wat er voor zorgde dat kopieën gemakkelijk konden worden gemaakt en goedkoop drukwerk ontstond, al was het toen alsnog voornamelijk voor de rijken en de adel omdat de mensen nog vaak slecht of niet konden lezen. Maar het betekende wel een grote sprong richting de vooruitgang omdat hierdoor de toegankelijkheid groter werd en het besef van de kracht van lezen toenam. Goedkoop drukwerk zorgde er verder voor dat belangrijke boeken zoals de bijbel gemakkelijk konden worden verspreid en zo verspreide het geloof zich ook sneller het bleek dus een ideaal instrument om mensen te overtuigen van je zaak.

Tegenwoordig hoeven wij ons niet meer druk te maken over goedkoop drukwerk en het kunnen bemachtigen van een kopie want ze zijn bijna altijd wel verkrijgbaar. Een boek is tegenwoordig pas een groot succes zodra de tiende druk in de winkels ligt.

Maar drukwerk gaat tegenwoordig verder dan alleen boeken. Denk maar eens aan een middel voor reclame per folder of flyer zoals het ook vaak genoemd wordt. Deze kleinere blaadjes zijn uitermate handig om ergens mee naar toe te nemen in grote getallen en dan uit te delen aan voorbijgangers. Maar het kan natuurlijk ook groter, bijvoorbeeld met posters. Ook deze worden gemakkelijk bedrukt met een boodschap en je ziet ze vaak voor concerten of verkiezingspropaganda. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden als het gaat om goedkoop drukwerk. Kijk maar om je heen en je ziet genoeg.Over de Auteur

Iemand met een interesse in goedkoop drukwerk.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo