FB pix Iets dat je moet weten over stempels - Artikelpost

Iets dat je moet weten over stempels

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1449 | Aantal woorden: 462 | Datum: | 0 commentaar

Het personaliseren van spullen en voorwerpen is helemaal hip vandaag de dag. Maar bij het personaliseren wil je natuurlijk nog wel een goede “indruk” blijven maken. Een oplossing is bijvoorbeeld het gebruiken van een mooie en goede stempel. In het verleden werden stempels eigenlijk alleen gebruikt voor zakelijke doeleinden of voor kinderen om hun tekeningen wat op te sieren. Maar tegenwoordig kun je stempels zelf ontwerpen en laten maken.

Het inzetten van een mooie en persoonlijke stempel zal een unieke uitstraling  geven aan uw documenten / kaarten en uitnodigingen. Denk bijvoorbeeld aan huwelijksuitnodigingen, een uitnodiging voor een verjaardag of zakelijke uitnodigingen zoals recepties, openingen, etc.

Er zijn diverse stijlen op het gebied van stempels. 3 voorkomende typen van de stempels zijn: de standaard stempels (die je op een inktkussen moet deppen), zelfinktende stempels (bijvoorbeeld met een ingebouwde stempel) en voorgeïnkte stempels. Hieronder een toelichting.

Voorgeïnkte Stempels

Voorgeïnkte stempels (van rubber) hebben geen afzonderlijk stempelkussen nodig want de inkt wordt via kleine poriën doorgegeven aan het papier / afdrukvlak. Deze werkwijze voorkomt ook lekkage.  Een voorgeïnkte stempel moet periodiek worden gevuld met inkt in het inktreservoir. Zoals ook het geval is bij zelfinktende stempels, zijn ook voorgeïnkte stempels goed te gebruiken wanneer behoefte is aan het maken van afrukken. Denk aan massa-mailings of in het geval dat u een stempel met uw adres of monogram erop wilt hebben.

Zelfinktende Stempels

Ook wanneer u zelfinktende stempels gebruikt is een apart stempelkussen helemaal niet nodig. Het is een handig systeem waarbij de stempel bij het drukken steeds een ingebouwd stempelkussen raakt. Een bijkomend voordeel is dat je de inkt niet kunt aanraken en zodoende op je vingers krijgt. Ook dit type stempeltje kan vele duizenden afdrukken maken voordat het eerder genoemde ingebouwde stempelkussen opnieuw moet  worden geïnkt.

Traditionele Houten Stempels

Wie kent ze nog? De klassieke en bekende houten stempels? Op kantoren hingen ze vaak gezamenlijk aan een speciaal stempelrekje. Ze bestaan nog steeds vanwege hun goede prijs vs. kwaliteit verhouding. Houten stempels zijn gemaakt met een houten handvat met daaronder een rubberen kop. Wenst u een aangepaste houten stempel met uw eigen tekst? Dat kan. De houten stempels zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar met zegels (gemaakt van fotopolymeer of traditioneel rubber).

 

Over de Auteur

Auteur brengt je de beste kennis op Stempels. Voor meer informatie over de verschillende soorten van Stempels te bezoeken via stempelshop.nl.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo